De 39 migrantene som ble funnet døde i en lastebil i Essex etter å ha blitt smuglet inn i Storbritannia fra Belgia var alle kinesere. Politiet etterforsker om de er smuglet inn ved hjelp av en irsk menneskesmuglerring. Traileren som de døde ble funnet i var en frysetrailer som holdt minus 25 grader. De var alle ihjelfrosset.

Sjåføren av traileren, Maurice Robinson (25), er arrestert. Det undersøkes om han var kjent med at lasten inneholdt illegale migranter. Frysecontaineren han kjørte inneholder vanligvis kjeks. Containeren var også lydtett.

Mo Robinson is the truck driver arrested after 39 people were found dead in the back of a lorry he was driving

Maurice Robinson startet sitt eget firma for ett år siden. Han lastet opp frysecontaineren kl. 01.05 i Purfleet og kjørte inn på et industriområde hvor han parkerte fem minutter senere. Etter å ha åpnet dørene på fryseren, ringte han nødetatene.

Frysecontaineren ble plassert på et fraktskip på tirsdag og forlot Zeebrugge i Belgia rundt klokken 14, lokal tid. Det tok omtrent 10 timer å nå frem til havnen Purfleet i Essex. Zeebrugge er en «populær» havn for menneskesmugling. Den økte kontrollen mellom Dover og Calais har forflyttet problemet til andre havner.

Daily Mail   BBC

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂