Belgisk politi fant 12 migranter ombord en kjølecontainer ved en motorveiparkering nord i Belgia på onsdag. Det var sjåføren som meldte fra til politiet da han oppdaget migrantene bak i lastebilen. Kjølecontaineren fraktet frukt og grønnsaker.

De tolv migrantene besto av menn fra Syria og Sudan. De ble fraktet videre til innvandringsmyndighetenes kontor i Antwerpen.

Reuters

I NTBs oversettelse av Reuters-meldingen utelukkes ordet «migrants».

12 personer funnet i kjølekonteiner ved motorvei i Belgia

12 menn fra Syria og Sudan er funnet i live i en kjølekonteiner i Belgia. Det var lastebilsjåføren som selv varslet politiet, melder nyhetsbyrået Reuters.

Sjåføren skulle frakte frukt og grønnsaker, men oppdaget altså en gruppe menn i lasten på en lastebilparkeringsplass nord i Belgia. Politiet tok mennene med til innvandringsmyndighetenes kontor i Antwerpen, skriver nyhetsbyrået.

Natt til onsdag i forrige uke ble 39 mennesker funnet døde i en kjølekonteiner sørøst i England. Konteineren hadde samme natt kommet til landet fra den belgiske havna Zeebrugge, og belgiske myndigheter bistår britisk politi i etterforskningen.

Kjøp Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂