Suzanne Anciaux og Nabila Mazouz deltar i et møte med Jihad van de Moeders, «mødrenes jihad», i Antwerpen den 8. september 2018. Den frivillige organisasjonen prøver å få jenter og kvinner med belgisk statsborgerskap som sitter i kurdisk fangenskap i Syria, tilbake til Belgia. Foto: Francois Lenoir / Reuters / Scanpix.

 

Halvparten av Antwerpens ca. 530.000 innbyggere er nå av utenlandsk herkomst, skriver Vlandersnews. I byen helt nord i Belgia, mot grensen til Nederland, utgjør nordafrikanere den største gruppen av folk med utenlandsk herkomst, tett fulgt av asiater og «people of West European extraction», ifølge avisen.

For the first time more people living in the city of Antwerp are of foreign heritage than are not. It’s above all among the young that we find greater diversity. Among under-elevens three-quarters have parents who are not of Belgian heritage. In some parts it’s even higher.

The rise in the number of people of foreign descent is linked to higher birth figures. Social affairs city cabinet member Tom Meeuws believes it’s important not to respond in an uptight fashion: «We’re talking about people from all kinds of horizons. It’s very varied.  These are all people whose dreams are located in Antwerp.»

«All these Antwerpers are 100% Antwerper.»

Mon tro om alle føler det sånn. Herr Meeuws mener strømmen av nye landsmenn imidlertid vil fortsette.

Mr Meeuws believes the work isn’t finished. «There is still a large flow of refugees. People are coming in ever larger numbers.»

Fresh arrivals will have to be taught the language and receive guidance. A considerable effort is still needed on the part of the authorities.

Og hvem plukker opp det offentliges regning for den «effort’en»?

 

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂