51 mennesker ble funnet døde og 16 ble brakt til sykehus etter at en trailer med antatte migranter ble funnet på en avsidesliggende vei i Texas.

En mann hørte mandag kveld rop om hjelp fra en trailertilhenger. Da politiet ankom, fant de et lik utenfor traileren og en delvis åpnet dør.

Blant de 16 som ble brakt til sykehus var det 12 voksne og fire barn. De var overopphetede og dehydrerte. Det ble ikke funnet vann i traileren.

Tre personer er satt i varetekt, men det er uklart om de er forbundet med menneskehandel.

US Homeland Security Investigations antar det er snakk om menneskesmugling. Tragedien er sannsynligvis den dødeligste i forbindelse med ulovlig kryssing av grensen mellom USA og Mexico. 

Ti migranter døde i 2017 etter å ha blitt låst inne i en trailer parkert ved en Walmart i San Antonio, Texas. I 2003 ble 19 migranter funnet i en brennende lastebil sydøst for San Antonio.

Store trailere ble på begynnelsen av 1990-tallet en utbredt måte å smugle mennesker inn i USA på etter at vaktholdet ved grensen ble forsterket ved de travleste korridorene for ulovlig grensekryssing, San Diego og El Paso, Texas.

Før det var grensen stort sett ubevoktet og prisen for illegal kryssing lav. Etter terrorangrepene i USA i 2001 ble kryssing eksponentielt vanskeligere, og prisen steg med tusenvis av dollar.

Opphetning utgjør en alvorlig fare for mennesker innelåst i et kjøretøy. Det var stort sett overskyet mandag i San Antonio, men temperaturene nærmet seg 40 grader.

I 2019 ble 39 vietnamesere funnet i en kjølecontainer i Essex, England. I 2015 ble 70 lik, inkludert fire barn, funnet i en forlatt lastebil i Østerrike.
Officials ‘horrified’ after finding 51 dead in suspected human smuggling incident in Texas

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.