Mandag ble det satt ny dagrekord for migranter som krysset den engelske kanal. Mer enn 430 migranter ankom i båter. Søndag ankom 241 migranter. Mandag startet også den britiske parlamentet debatten om et nytt lovforslag som kan gi opptil fire års fengsel for asylsøkere.

Den forrige dagsrekorden var fra september 2020 med 416 migranter, ifølge nyhetsbyrået PA.

I Dungeness i Kent ankom rundt 50 personer  i en enkelt gummibåt. Den store gummibåten antas å ha forlatt Nord-Frankrike eller Belgia tidligere mandag, før den krysset den farlige 21-mile strekningen over Dover-stredet. (LBC)

Hittil i år har mer enn 8000 migranter ankommet England i 345 båter, melder BBC.

Lovforslag til debatt

Samtidig som det rekordhøye antallet migranter krysset kanalen, holdt den britiske innenriksministeren Priti Patel sitt åpningsinnlegg i debatten om det nye lovforslaget som vil innføre opptil fire års fengsel for asylsøkere som tar seg ulovlig inn i Storbritannia.

 • Det britiske folket har fått nok av åpne grenser og ukontrollert migrasjon
 • Nok av et mislykket asylsystem som koster skattebetaleren over en milliard pund i året
 • Nok av joller som kommer ulovlig til kysten, styrt av organiserte kriminelle
 • Nok av folk som drukner på disse farlige, ulovlige og unødvendige reisene
 • Nok av at folk blir trafficked og solgt til moderne slaveri
 • Nok av økonomiske innvandrere som utgir seg for å være ekte flyktninger
 • Nok av voksne som utgir seg for å være barn for å kreve asyl
 • Nok av folk som ulovlig prøver å få opphold, foran de som følger spillereglene
 • Nok av utenlandske kriminelle – inkludert mordere og voldtektsforbrytere – som misbruker våre lover og så bruker systemet slik at vi ikke kan fjerne dem
 • De britiske folkene har fått nok av å bli fortalt at ingen av disse problemene er viktige – og nok av å bli fortalt at det er rasistisk å tenke på å ta dette opp offentlig og søke å fikse dette mislykkede systemet
 • De britiske folkene har gjentatte ganger stemt for å ta tilbake kontrollen over våre grenser. De har endelig en regjering som lytter til dem. Våre prioriteringer er folks prioriteringer. (UK Gov)

Patel sa også at 8500 mennesker ankom med liten båt i 2020. 87% av dem var menn. 74% var i alderen 18 til 39 år.

Storbritannias innenriksminister, Priti Patel. Foto: UK Gov

I sin tale refererte Patel til en migrant som søkte asyl første gang i 2001. I 2009 forlot han landet frivillig, men allerede i 2011 kom han tilbake med kone og barn og søkte asyl for andre gang. I 2015 ble han deportert etter et seksuelt overgrep på et barn. To år senere kom han til England for tredje gang. Han ble da fengslet.

Han gjorde da et nytt asylkrav. Han appellerte avslaget, men mistet til slutt sine rettigheter til å appellere. I fengslet sydde han sine lepper sammen, nektet å innta mat eller væske og avvist helsetjenester. I 2018 ble han plassert på en helseinstitusjon med elektronisk overvåking. Han appellerte denne avgjørelsen gjennom Family Court, og en høring var planlagt måneder senere, som et hinder for å fjerne overvåkningen. I begynnelsen av 2018 kuttet han av sin elektroniske tag. I 2019 ble han arrestert, mistenkt for mord, etter at hans fraskilte kone ble funnet død. Dette er ikke rettferdighet. (UK GOV)

Home Secretary opening speech for Nationality & Borders Bill

Les også:

Record 430 migrants cross English Channel in a single day (LBC)

Storbritannia vil straffe migranter med opp til fire års fengsel

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!