En mann er dømt til elleve års fengsel for menneskesmugling i Belgia. Britisk politi mener han har ledet et nettverk som har smuglet 10.000 mennesker til Storbritannia.

Arrestasjoner over hele Europa

Iraneren Hewa Rahimpur (30) drev virksomheten fra sitt hjem i Ilford i Øst-London. Han kjøpte småbåter fra Tyrkia og fikk dem levert til Tyskland, Belgia og Nederland.

Nettverket bragte båtene til kysten av Nord-Frankrike hvor de fylte dem med migranter og smuglet dem over Kanalen til England.

Arrestasjonen av Rahimpur utløste aksjoner og arrestasjoner over hele Europa. 19 personer ble dømt til fengselsstraffer på mellom tredve måneder og åtte år. Seksti gummibåter og hundrevis av redningsvester er blitt beslaglagt i Tyskland.

Innbringende geskjeft

Hewa Rahimpurs nettverk var blant de mest produktive gruppene innen overfart med småbåter. De var med på å transportere tusenvis av migranter til Storbritannia da han ble arrestert. For overfarten krevde de opptil 6000 pund, noe som ga en fortjeneste pr. overfart som noen ganger kom opp i 260.000 pund.

Ifjor ankom rekordmange 45.755 personer over Den engelske kanal. Så langt iår er det kommet mer enn 25.000.

Statsminister Rishi Sunak har lovet å «stoppe båtene». Regjeringen hans er viklet inn i en juridisk tvist om hvorvidt de kan sende migranter til Rwanda.

Det humanitærindustrielle kompleks

Les også om hvordan det humanitærindustrielle kompleks har klart å forpurre uttransporteringen av asylsøkere til Rwanda:

Kampanje for å stanse utsendelse av ulovlige migranter til Rwanda

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.