Utsikt til Hope Hostel, et migranthotell i Rwandas hovedstad Kigali, dit asylsøkere forventes å bli sendt fra Storbritannia. Foto: Atulinda Allan / AP / NTB.

Britiske myndigheter har etter en rekke razziaer landet rundt denne uken pågrepet migranter for å holde dem i forvaring før deportasjon til Rwanda, som etter planen skal begynne i juli.

Det har Storbritannias innenriksdepartement selv kunngjort, skriver The Times’ innenriksredaktør Matt Dathan.

Initiativet kommer kort tid etter at loven som åpner for deportasjon til Rwanda, ble vedtatt sist uke.

Alle de pågrepne er unge, enslige menn, og de er blant 5700 migranter som kom til Storbritannia før juni 2023.

Innenriksdepartementet ønsker ikke å oppgi hvor mange migranter som er pågrepet, men antallet antas å være mellom 10 og 20, skriver The Times.

For regjeringen gir aksjonene muligheten til å fremstille seg som tøff på innvandringsfeltet.

Innenriksminister James Cleverly hyllet interneringene som «nok en milepæl» i arbeidet med å oppfylle Rishi Sunaks løfte om å stoppe båtene.

Samtidig fortsetter båtene å komme:

Arrestasjonene kom samtidig som nye tall fra innenriksdepartementet avslørte at ytterligere 268 migranter krysset Kanalen på tirsdag.

Over 7500 migranter er hittil i 2024 kommet med småbåter til Storbritannia.

Det gjenstår å se om noen av de pågrepne rent faktisk kommer til å bli sendt til Rwanda. Før de planlagte avgangene til deportasjonsflyene kan de pågrepnes saker fort havne i rettsapparatet.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.