Foto: Stillbilde fra Youtube

Etter at Italia satte foten ned for migrantinvasjonen fra Nord-Afrika, så har Spanias strender overtatt trafikken. Afrika kommer ikke til å gå tom for unge menn som ønsker seg en bedre tilværelse i Europa. Det trengs en langt mer edruelig linje fra nyhetsformidlere og politikere hvis dette skal stanses. Mediene må slutte å kalle alle disse for flyktninger. Det er ikke slik at alle som kommer fra Afrika har flyktet.

Det er gått en stund siden vi så nærbilder av små barn og kvinner ankomme havnene i Italia og Malta. Fotografenes tidligere empatifremmende illustrasjoner har måttet vike for den harde realiteten av voksne, friske og raske menn som løper raskt over sanddynene på vei til de voksende parallellsamfunnene i Europas storbyer hvor de kan gjemme seg blant likesinnede.

Dette er unge sterke menn som burde ha bygget opp sine egne land. Det er ingen etterspørsel etter deres arbeidskraft og vi har mer enn nok av folk som selger solbriller på strendene, narkotika i gatene eller begår annen kriminalitet. Illegale innvandrere kan ikke velge og vrake i jobber og en voksende gruppe av mennesker som faller utenfor alle legale systemer er ikke Europa tjent med. Hvor lenge kan dette pågå?

https://www.youtube.com/watch?v=WXa50M3yGlU

«De helliges leir» er Jean Raspails i særklasse mest kjente verk. Romanen har solgt godt over 500.000 eksemplarer siden den utkom i 1973. Boken åpner med invasjonen av migranter fra den tredje verden. Den gamle professoren Calgués befinner seg i sin gamle villa på sørkysten av Frankrike. Naboene har forlengst forlatt sine hus i påvente av hva som kommer.

«Sett gjennom kikkertobjektivet svermet den uvirkelige invasjonsstyrken så nært at det virket som om den alt hadde tatt seg opp skråningen og trengt seg inn i huset. Den gamle vendte seg bort, gned sine trette øyne og kastet et flyktig blikk på inngangsdøren i massiv eik, et solid materiale som man gjennom tidene hadde pleid å bruke til festningsporter.»

«Det han så, var kun fortroppen til en antiverden som endelig hadde maktet å nå frem til velstandens porter og banke på dem personlig»

Mon tro om ikke badeturistene i Cadiz i Spania gjorde seg de samme tankene forleden:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=0cnwuPngs9Y

I mellomtiden jobber SSB med å regne seg frem til positive nyheter om mindre segregering:

Man vet jo ikke om man skal le eller grine.

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.