Gad Lerner. Stillbilde: RAI / YouTube.

Den enorme tilstrømningen av migranter til Lampedusa som har pågått den senere tiden, er et bilde på Eurafrika, det nye kontinentet som vi må venne oss til å leve i, sier den italienske journalisten Gad Lerner.

Det er i en kronikk i avisen Il Fatto Quotidiano som er omtalt i Il Giornale at den mangeårige journalisten kommer med den oppsiktsvekkende uttalelsen. Eurafrika blir verdens første «storregion», mener Lerner.

Nylig kom det mer enn 7000 migranter på tredve timer til den lille italienske øya utenfor det afrikanske kontinentet.

Frankrike og Tyskland har skjerpet grensekontrollene for at migrantene ikke straks skal dra videre dit så snart de er gått i land fra en ferge som tar dem fra Lampedusa til Sicilia.

Lega-leder Matteo Salvini er da også i ferd med å miste tålmodigheten med situasjonen, som etter hans oppfatning er uholdbar.

Men Gad Lerner, som også har vært aktiv i Det demokratiske partiet (PD) i Italia, det største på venstresiden, tar altså i praksis til orde for å oppgi enhver form for innvandringspolitikk og resignere overfor menneskestrømmen.

Om den kommende storregionen Eurafrika skriver Lerner at det lille Middelhavet aldri mer vil bli i stand til å skille den, og at det er en god ting:

«Det gamle Europa vil ikke lenger kunne overleve adskilt fra det unge Afrika.»

Italia nærer en illusjon om at det er mulig å avvise migrantene, mener Lerner.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.