EU-topp Ursula von der Leyen vil ha mer overvåking av Middelhavet. Rekordmange migranter ankom den italienske øya Lampedusa i uka som gikk.

EU-kommisjonens president kommenterte grensesituasjonen under et besøk på Lampedusa søndag. I løpet av tre dager har det kommet rundt 8.500 flyktninger og migranter til den lille, italienske øya.

Bare onsdag ankom over 5.100, noe som førte til at lokale myndigheter erklærte unntakstilstand.

Von der Leyen sier overvåking både til sjøs og fra lufta bør trappes opp i Middelhavet for å få bukt med alle migrantpasseringene, og at dette kan organiseres av EUs grensebyrå Frontex.

– Vi skal bestemme hvem som kommer til EU, og under hvilke omstendigheter, ikke menneskesmuglerne, sa hun og fortsatte:

– Det mest effektive svaret på smuglernes løgner, er lovlige veier og humanitære korridorer. (NTB-DPA-AFP)

Det er grunn til å tvile på at von der Leyen og resten av de europeiske politikerne mener at en overvåkning skal begrense migrasjonen. De ignorerer fullstendig Australias vellykkede strategi, som nekter 100 prosent av båtmigrantene å søke asyl i Australia, og sender dem til øyer i nabolandene.

Dessuten er jo en stor del av menneskesmuglerne europeiske NGO-er, ofte finansiert av skattebetalernes penger.

På Dagsrevyen i dag fikk vi se hva von der Leyen mente var den beste løsningen på illegal migrasjon: Hun argumenterte for å åpne Europa opp for mer legal migrasjon. Som om dette vil begrense den illegale migrasjonen!

Viljen til å stanse utskiftingen av befolkningen virker ikke-eksisterende.

I tillegg legger ikke EU-kommisjonens president skjul på at det hun egentlig ser for seg er å fordele migrantene som ankommer Italia jevnt utover EU-landene, så alle land i EU kan få gleden av denne vellykkede multikulturen, melder BFMTV på X/Twitter.

Lampedusa: Von der Leyen ber europeiske land ta imot noen av migrantene som ankommer Italia.

I kommentarfeltet er det en som stiller følgende spørsmål: «Hun må ha et fint stort hus, hvor mange får hun plass til?»

De få landene som klarer å begrense og stanse den muslimske invasjonen, som Ungarn og Polen, møtes med forakt. Norske politikere støtter von der Leyen.

Som vanlig er det få kvinner og barn blant migrantene som ankommer Lampedusa i tusenhvis hver dag.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.