Selv med nesten to måneder igjen av året har 2023 allerede blitt et nytt rekordår for antallet illegale båtmigranter til Kanariøyene.

Bare i oktober kom det 14.976 ulovlige innvandrere til øyene fra ulike land i Afrika. Dette melder Canariajournalen.

Over 32.000 ulovlige innvandrere har kommet til Kanariøyene i små båter så langt i år. Spanske myndigheter har problemer med å håndtere dem, og sender mange migranter videre til fastlandet.

Feriegjester i Spania kan derfor snart måtte dele hotellene sine med afrikanske illegale migranter.

I løpet av de neste dagene vil 1400 illegale migranter ankomme hoteller i Valencia og Alicante. Hotellforeningen Hosbec klager over at mottaket av migranter fra Kanariøyene på hoteller i Valencia-regionen skaper en situasjon med «forvirring og absolutt mangel på koordinering».

De kritiserer den venstreorienterte spanske regjeringen for sin beslutning om å frakte migranter til området, uten noen klar plan eller konsultasjon.

«Hosbec beklager at vi aldri før i noen av krisene vi har stått overfor har følt oss så isolerte og uinformerte av sentralregjeringen», heter det i en uttalelse. Foreningen hevder at kommunikasjonen mellom den føderale regjeringen i Madrid og de lokale administrasjonene har vært «ikke-eksisterende».

Regjeringen i Madrid kunngjorde nylig sin intensjon om å konvertere militærbrakker på det spanske fastlandet til nødinnkvartering for migranter, men dette er forstått å huse bare 3000 mennesker, færre enn 10 prosent av årets nyankomne til Kanariøyene.

Spania er også i diskusjoner med den senegalesiske regjeringen om tiltak de bør ta for å avskrekke migranter fra å reise til Europa.

En betydelig andel av de illegale båtmigrantene i år har kommet fra det muslimske Senegal. Det kommer derimot migranter fra mange land i Afrika, inkludert Gambia, Mauritania, Marokko og Vest-Sahara.

Konservativ journalist: «De helliges leir» er blitt realisert, 50 år seinere

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.