Spanske myndigheter sier at 1.325 illegale migranter nådde Kanariøyene utenfor Afrikas vestkyst med småbåter denne helga.

Canariajournalen melder at 320 ulovlige innvandrere ankom øya El Hierro tettpakket i en enkelt langkano fra Afrika. Dette skal være det største antallet passasjerer som hittil er sett i en båt på migrantruten til Kanariøyene.

Over 1000 migranter ankom det spanske territoriet bare på lørdag, etter å ha foretatt ei farlig reise over Atlanterhavet.

Lørdagens ankomster inkluderte 783 i El Hierro, 98 på Tenerife og 150 på Gran Canaria, sa Røde Kors.

På Gran Canaria, ei populær øy blant skandinaviske turister, tauet kystvakten en trebåt som fraktet afrikanske illegale migranter inn til havnen i Arguineguín. Trebåter fra tidligere ankomster lå til kai i havnen.

Myndighetene sier at alle de som ankom var fra Afrika sør for Sahara.

Kanariøyene har blitt et alternativ til Middelhavet for illegale migranter fra Afrika som vil til Europa. Marokko og Vest-Sahara ligger relativt nær Kanariøyene, mens andre migranter har begitt seg ut på langt mer risikofylte reiser fra Mauritania, Senegal og Gambia, som er omtrent 1000 kilometer unna.

Hittil i år har det kommet over 25.000 migranter til Kanariøyene i småbåter. Dette er det største antallet siden 2006, da det kom over 31.000 i løpet av hele året. Hvis utviklingen fortsetter som i oktober er det derimot ikke umulig at 2023 vil bli et nytt rekordår for ulovlig innvandring til Kanariøyene.

Torsdag kunngjorde Spanias fungerende migrasjonsminister at landet ville gi øyene rundt 50 millioner euro i nødfinansiering for å hjelpe lokale myndigheter med å takle den “ekstraordinære migrasjonsstrømmen” de nå står overfor.

Konservativ journalist: «De helliges leir» er blitt realisert, 50 år seinere

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.