Totalt ankom 503 migranter øyene hver dag de første ni dagene av oktober. Dette melder Teneriffa.news. Strømmen av migranter virker ustoppelig uten politisk vilje til å stanse den.

Kanariøyene blir for tiden invadert av illegale migranter. Bare i løpet av de siste ni dagene ble hele 4531 afrikanere plukket opp av 53 båter. Dette tallet tilsvarer 503 migranter daglig, ifølge Teneriffa.

Ifølge offisielle tall har 19.507 illegale immigranter ankommet Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, Gran Canaria, La Gomera og El Hierro i år. Det er et konstant rush til Kanariøyene. Fokus er for tiden på El Hierro og Tenerife, hvor flere båter med over 200 passasjerer ankom.

På grunn av økningen i barnemigranter ber Kanariøyene om akutt hjelp fra regjeringen i Madrid. Selv om Spanias regjering flytter voksne til fastlandet for å lette presset på øyene, teller ikke det for mindreårige. Rundt 3000 mindreårige er i dag under omsorg av den regionale administrasjonen.

Les også:

Hvis Europa skal overleve, må det gjøres noe drastisk med migrasjonen

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.