Hundrevis av mennesker protesterte lørdag mot strømmen av migranter som er kommet til Kanariøyene fra Afrika den siste tiden.

Kanariøyene, som ligger utenfor kysten av Nord-Afrika, er blitt et stadig mer forlokkende mål for migranter som søker et bedre liv i Europa.

Med plakater med tekster som «Forsvar våre nabolag» og «Stans ulovlig innvandring» demonstrerte folk lørdag både i Las Palmas og i Santa Cruz de Tenerife.

Flere advokater ba myndighetene stanse demonstrasjonene fordi de kunne innebære hatkriminalitet. Men myndighetene lot dem finne sted.

Siden nyttår er over 19.000 migranter kommet til øyene på til sammen 297 båter over en farlig havstrekning. I samme periode i fjor var tallet over 7.000 på 150 båter.

I hele 2023 kom nesten 40.000 migranter til Kanariøyene, mot 15.600 året før, og så sent som lørdag kom en båt med 56 migranter til øya El Hierro.

Selv om ruta i Atlanterhavet er spesielt farlig, blir den brukt stadig mer fordi overvåkingen ikke er like streng som i Middelhavet.

Over 5000 mennesker mistet livet under forsøk på å komme seg til Spania i årets første fem måneder, de aller fleste på vei til Kanariøyene, ifølge organisasjonen Caminando Fronteras.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.