Bare én overlevende er funnet og over 50 andre er savnet etter at en båt med migranter fra Elfenbenskysten forliste på vei fra Vest-Sahara til Kanariøyene.

Redningsmannskaper fant torsdag en kvinne som klamret seg til en kantret og synkende gummibåt 255 kilometer sør for Kanariøyene. Ved siden av henne lå en annen kvinne og mann, begge døde.

Kvinnen, som var i svært dårlig forfatning, har fortalt at det var 53 migranter fra Elfenbenskysten om bord da båten la ut fra Vest-Sahara for en uke siden.

Gummibåten ble oppdaget av et lasteskip, som kontaktet den spanske kystvakten.

Minst 23.000 migranter tok i fjor sjøveien til Kanariøyene, og dette var åtte ganger så mange som året før, ifølge det spanske innenriksdepartementet.

I årets sju første måneder ankom 7.531 migranter øygruppa, og det var over dobbelt så mange som i samme periode i 2020.

Det er vanskelig å fastslå hvor mange som mister livet i forsøk på å ta seg til Kanariøyene, men ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) dreide det seg i fjor om minst 250 mennesker.

Organisasjonen Walking Borders mener antallet er langt høyere og anslo at nærmere 2.000 mennesker omkom i slike forlis utenfor kysten av Vest-Afrika i fjor.

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂