Spanske redningsmenn søker i farvannet utenfor Kanariøyene etter en båt med minst 200 afrikanske migranter som ble savnet for mer enn ei uke siden. Dette melder BBC.

Gruppen Walking Borders sier at fiskebåten seilte fra Kafountine, en kystby i det sørlige Senegal som er omtrent 1700 km fra Tenerife. Det skal være mange barn om bord, melder det spanske nyhetsbyrået Efe. Spanias maritime redningstjeneste fortalte Efe at et fly hadde blitt med i søket.

Båten med 200 personer om bord forlot Kafountine 27. juni med kurs mot Kanariøyene.

To lignende båter skal også være savnet. Det er få detaljer om disse, men nyhetsbyrået Reuters siterte Helena Maleno fra Walking Borders som sa at den ene har rundt 65 personer om bord, den andre opp til 60. Det ville bringe det totale antallet savnede personer på de tre båtene til mer enn 300.

Illegale innvandrere fra ulike afrikanske land har i mange år forsøkt å seile til Kanariøyene, som er spansk territorium.

Seilasen fra Vest-Afrika til Kanariøyene er blant de farligste rutene for migranter, ikke minst fordi de vanligvis seiler i enkle fiskebåter som lett blir kastet rundt av kraftige atlantiske strømmer.

951 mennesker har mistet livet i årets seks første måneder på migrantrutene fra Afrika til Spania, og 312 bare i juni. 14 båter har forsvunnet sporløst på havet med alle sine passasjerer.

Migranter viser ekstrem risikovilje i forsøket på å nå Europa

Flom av migranter til Kanariøyene

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.