Illustrasjonsbilde: La Sicilia.

Ferieparadiset Kanariøyene er i ferd med å oversvømmes av migranter fra Afrika. Bare fra lørdag kveld til søndag morgen ankom 239.

Det er Canariavisen som melder om  saken, og beskriver en sterk økning i antallet migranter:

Totalt 239 migranter ankom Kanariøyene fra lørdag kveld til søndag morgen, fordelt på seks båter. Disse kommer i tillegg til de 81 migrantene som ankom frem til lørdag ettermiddag på Gran Canaria.

Fire båter kom til Gran Canaria, en til Tenerife og en til La Gomera, skriver nyhetsbyrået Efe.

Deretter kom det en rekke båter, fulle av migranter. Dette vekker stor bekymring lokalt, og Canariavisen skriver at  øyene nå befinner  seg i en alvorlig situasjon:

Dermed ser det ut til at en ny migrantkrise er på trappene, etter at det kom over 23 000 migranter fra Afrika til Kanariøyene i 2020.

Migrantene ønsker seg i all hovedsak videre til det spanske fastlandet og eventuelt videre til andre EU-land, men de er foreløpig i forvaring på Kanariøyene. Spanske myndigheter har ingen planer om å besørge transporten videre.

Document har tidligere omtalt migranttrafikken fra Afrika-kysten og ut til Kanariøyene, blant annet i november 2020:

8157 migranter kom til Kanariøyene i november, viser tall fra Spanias innenriksdepartement som ble offentliggjort torsdag.

Spania planlegger å bruke 84 millioner euro i EU-midler for å skaffe kapasitet til innkvartering av 7000 migranter på Kanariøyene, skriver Le Figaro.

Det er uavklart hva som vil skje med alle de resterende som ankommer.

Les også: Økt patruljering oppmuntrer flere til å legge ut på ferden til Kanariøyene

Viktige bøker du bør lese: 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.


 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.