Mer enn 200 flyktninger ankom Kanariøyene tirsdag. Flere sendes til den provisoriske telt-leiren som er satt opp av Røde Kors i Arguineguín, og situasjonen begynner å bli dramatisk for myndighetene. Foto: Mogán Kommune

Den siste uken har strømmen av migranter til Kanariøyene tatt seg opp. Tirsdag kom det 200, fordelt på åtte forskjellige farkoster, skriver Canariavisen. Mer enn 4000 har ankommet Kanariøyene hittil i 2020, en sjudobling fra fjoråret.

Den massive tilstrømningen av flyktninger begynte tidlig tirsdag morgen, da åtte immigranter ble reddet utenfor fyret i Maspalomas. Ytterligere en båt ble reddet litt lenger ut, en ankom ved Castillo del Romeral, den fjerde til Maspalomas-stranden og den femte ble hentet inn litt utenfor Arguineguín.

Passasjerene ombord i båten som kom seg til Maspalomas-stranda stakk angivelig fra stedet og myndighetene utfører søk etter disse. Så langt er åtte personer pågrepet og fraktet til Arguineguín-leiren. (Canariavisen)

Den spanske avisen El Pais skriver at styrket grensekontroll i Marokko har ført til at flere migranter søker til ruten over Kanariøyene, som ligger ca 95 km vest for den marokkanske kysten.

Increased border controls in northern Morocco have been pushing the migration routes to the Atlantic side, where the nearest of the Canary Islands lies around 95 kilometers west of the Moroccan coast. As a result of the rising number of arrivals, the government delegation in the region has been forced to improvise accommodation options for migrants. These have broadly failed to meet basic standards, with migrants staying overnight at docks, in industrial warehouses, in Canarian wrestling facilities and in tourist complexes during the last few weeks. For months, both regional and local authorities have been using their own facilities to accommodate the migrant arrivals.

Spanias regjeringen har nå innsett at de må åpne flere mottakssentre. De få nåværende sentrene er overfylte og i svært dårlig forfatning.

The rising number of arrivals, together with the suspension of transfers to the Spanish peninsula, has pushed migrant centers to the breaking point. The situation, which is especially dire in Gran Canaria, has led migrants to be housed in “deplorable” and “inhuman” conditions, according to Abián Montesdeoca, a pediatrician with the regional healthcare service.

Mer enn 200 flyktninger ankom Kanariøyene på tirsdag

Spanish government to open new shelters in Canary Islands amid surge in migrant arrivals

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.