Foto: Policía Nacional.

Spansk politi har arrestert 19 personer i et nettverk av menneskesmuglere som organiserte overfarter av illegale migranter fra Marokko til Kanariøyene.

Det estimeres at nettverket har tjent mer enn 75.000 euro på å smugle hundrevis av migranter til Lanzarote og Gran Canaria, opplyser Spanias innenriksdepartement.

10 av arrestasjonene skjedde på Lanzarote, og de andre i Murcia (2), Cádiz (2), Almería (1), Granada (1), Huesca (1), Madrid (1) og Málaga (1). 17 av de arresterte er marokkanere, mens to er spaniere.

Arrestantene er siktet for en rekke kriminelle forhold, herunder også forfalskning av dokumenter og hvitvasking av penger.

Organisasjonen hadde to avdelinger, én i Marokko og en annen i Spania.

Den marokkanske avdelingen opererte langs kysten av Marokko, hvor den rekrutterte migranter og organiserte båtreiser til en pris på mellom 1000 og 1500 euro. På Lanzarote befant det seg et logistisk apparat som disponerte både boliger, kjøretøy og datautstyr.

Rundt 20.000 migranter har reist ulovlig til Kanariøyene hittil i 2020. Også fra Vest-Sahara organiseres migranttransporter til den spanske øygruppen.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.