Migranter som holder til i Las Raices-leiren i San Cristobal de la Laguna på Tenerife, går langs en vei på øya etter å mottatt klær som er donert av lokalbefolkningen den 19. mars 2021. Foto: Joan Mateu / AP / NTB.

40.106 migranter kom til Spania med båt i løpet av 2020, viser tall fra det spanske innenriksdepartmenetet. Det er det nest høyeste antallet noensinne, kun overgått av 2018, da 57.498 migranter kom sjøveien til landet.

23.023 av ankomstene i fjor fant sted på Kanariøyene, heter det i en melding fra det spanske nyhetsbryået Europa Press som er offentliggjort av La Voz de Lanzarote.

Ifølge Canariavisen er rundt 7000 migranter innlosjert i midlertidige migrantleirer og mottak på Kanariøyene.

I løpet av fjoråret kom det ellers 1755 migranter til de to spanske oversjøiske territoriene Ceuta og Melilla, som i sin helhet er omgitt av Marokko og Middelhavet, hvilket er et forholdsvis lavt antall.

Spania er et transittland for mange av migrantene som kommer dit, og flere tar veien videre til Frankrike og andre land lenger nord i Europa.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.