Nytt

Stillbilde: Faro TV Melilla / YouTube.

 

Mer enn 300 migranter fra sør for Sahara forsøkte lørdag ettermiddag å trenge seg inn i den spanske enklaven Melilla, som er omgitt av Middelhavet og Marokko. 209 av dem lyktes i å ta seg over grensegjerdet, skriver El País.

Fem personer ble skadet i tumultene, blant dem en tjenestemann fra Guardia Civil. Han ble angrepet med en krok som ble benyttet til å klatre over gjerdet med.

Hendelsene fant sted klokken 15.40 i den nordlige delen av byen, i Pinos de Rostrogordo. Til å begynne med klarte marokkanske sikkerhetsstyrker og en kommando fra Guardia Civil sammen å forhindre forseringen, men ifølge regjeringens delegasjon «forhindret voldsbruken og det store antallet migranter som deltok (i forseringen) dem fra å stanse alle sammen».

Bilder fra Faro TV Melilla viser en rekke migranter som løper triumferende gjennom Melilla etter grensepasseringen:

Det er et stort paradoks at de migrantene som lykkes i å ta seg inn i Melilla ved hjelp av vold og oppløp, blir anbrakt i et mottakssenter og overøses med tjenester og rettigheter så snart de er på spansk territorium.

Bilder fra Agencia EFE viser (fra ca. 0:35) en minst like triumferende holdning, om enn ikke like voldsom, idet de går inn i mottaket:

Er det noen som tror at disse representerer gode nyheter for Europa?

 

Kjøp «De helliges leir» av Jean Raspail her.