Kirkegården i en liten spansk landsby med 159 innbyggere, er blitt vandalisert og lik er blitt ranet av en marokkansk migrant. Hendelsen har sjokkert det lille samfunnet i Vall d’Albaida syd for Valencia. 

Guardia Civil på saken

Lokalbefolkningen i landsbyen Bufali våknet lørdag til et dusin åpne graver med kister og døde mennesker spredt utover kirkegården. En landsbybeboer oppdaget røveriet lørdag morgen. 

Kommunale myndigheter har rapportert hendelsen til Guardia Civil og det er satt i gang efterforskning av gravskjendingen.

Forferdet over respektløsheten og vanhelligelsen

Ordføreren i Bufali sier at kirkegården er åpen til alle døgnets tider. Han fordømte vandaliseringen i solidaritet med de berørte familier. Lokalbefolkningen både i Bufali og nærliggende samfunn er forferdet over respektløsheten og vanhelligelsen.

Inntil videre skal ikke myndighetene ha identifisert gjerningsmannen eller -mennene, men sosiale medier forteller at en 27 år gammel marokkansk migrant som for bare ti dager siden ble tatt for en tilsvarende handling, skal være arrestert.

Saumfarer likene for verdigjenstander

Motivet skal ha vært å saumfare likene for verdigjenstander. Byrådet i Bufali beklager den «store smerten» og sier handlingen har skapt en blanding av sorg og undertrykt aggresjon ikke bare blant de pårørende, men i hele samfunnet, og oppfordrer folk av respekt for de avdøde og deres familier, til ikke å dele bilder av likene som var spredt utover kirkegården.

https://twitter.com/DrErmenegildo/status/1693615314880418225?s=20

 

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.