Spanske myndigheter opplyser at tallet på personer som har tatt seg over grensen fra Marokko mandag, har steget til 6.000.Noen kom i oppblåsbare båter og andre svømte forbi grensemoloen. Da tidevannet gikk ut var det flere som bare vasset over grensen.
Fra videoene og bildene å dømme ser det ut til å være stort sett marokkanere som har kommet seg over grensen til den spanske enklaven. Ceuta har en befolkning på 85000 mennesker. 6000 marokkanere som tar seg illegalt over grensen i løpet av en dag betraktes som en invasjon. Dette har skapt en politisk og diplomatisk krise.
NTB skriver:

Det vekket oppsikt da hele 6.000 migranter tok seg inn i den spanske enklaven Ceuta mandag. Flere hundre tar seg over dit hvert år, men så mange på en dag har aldri tidligere skjedd.

Tirsdag opplyser spanske myndigheter at 1.500 av dem er returnert til Marokko allerede. Samtidig var det flere som også tirsdag tok seg over grensa til Ceuta.

Migranter brukte oppblåsbare båter, svømte og vasset da tidevannet var lavt, for å ta seg forbi moloen som strekker seg flere meter ut i Middelhavet, og skiller enklaven fra Marokko.

Spenningen øker nå mellom Spania og Marokko. Det var allerede stor uenighet mellom de to landene etter at Spania besluttet å gi medisinsk hjelp til lederen for en gruppe som kjemper for uavhengighet i Vest-Sahara, som Marokko annekterte i 1975.

Spanske myndigheter i Ceuta anklager Marokko for å ha stanset kontroll av migrantene etter konflikten, og at det har ført til tilstrømmingen den siste tiden.

– Det er en så stor invasjon at vi ikke klarer å telle hvor mange som har kommet. Det er en stor mengde i Marokko som venter på å ta seg hit, sier Juan Jesus Vivas, president i Ceuta.

Ceuta og Melilla, to spanske territorier i Nord-Afrika, blir brukt som et springbrett til Europa av flere hundre migranter som hvert år risikerer livet for å ta seg forbi sperringene som utgjør grensen.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.