Afrikanske migranter sitter på toppen av grensegjerdet mellom Marokko og Melilla i november 2015. Foto: Jesus Blasco de Avellaneda / Reuters / NTB

Rundt 150 afrikanere, for det meste unge menn, forsøkte å ta seg inn i EU ved klatre over det seks meter høye grensegjerdet mellom Marokko og den spanske eksklaven Melilla tirsdag morgen. Omkring halvparten lyktes.

Ifølge spanske myndigheter klarte 87 av mennene å krysse gjerdet og ble registrert på et mottakssenter for migrasjon, skriver Deutsche Welle. Ni av mennene ble skadet mens de klatret over gjerdet og fikk medisinsk behandling, ifølge spanske myndigheter.

Andre migranter som deltok i forsøket på å komme inn i EU ble stoppet av spanske og marokkanske sikkerhetsstyrker.

Migrantene stormet grensegjerdet på et punkt hvor gjerdene går ned i Nano-elven, like før daggry. Det var den største massestrømmen i Melilla siden august da 300 migranter prøvde å komme inn i EU, hvorav rundt 30 lyktes. En migrant døde.

En annen rute inn i EU som har blitt stadig mer populær er via Gran Canaria. Mer enn 23 000 migranter dro dit med båt i 2020, nesten seks ganger så mange som de to foregående årene til sammen. Mange bor på hotell, men det er også opprettet leirer.

Faro tv melilla filmet stormingen:

Tidobling av antall migranter til Kanariøyene i 2020

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂