Migranter forsøker å klatre over grensegjerdet mellom Marokko og det spanske oversjøiske territoriet Melilla den 24. juni 2022. Foto: Javier Bernardo / AP / NTB.

18 migranter døde, og mange ble skadd da det brøt ut panikk og trengsel blant folk som prøvde å ta seg inn i den spanske enklaven Melilla fredag.

Det opplyser marokkanske myndigheter.

Spanske myndigheter sier at en folkemengde på 2.000 mennesker kom til grensa mellom Marokko og Melilla ved daggry, og at rundt 500 klarte å ta seg inn i grensekontrollområdet etter å ha klippet hull i gjerdet.

Marokkos innenriksdepartement opplyser at dødsfallene skjedde da folk prøvde å klatre over gjerdet på grensa. Noen døde da de falt ned, og at mange kom i klem og ble tråkket ned.

Minst 76 migranter og 140 politifolk ble skadd, ifølge marokkanske myndigheter. Spania sier bare at 49 politifolk ble lettere skadd.

Det var første gang en stor folkemengde har prøvd å ta seg inn i de to spanske enklavene på Marokkos kyst siden de to landene reparerte sine diplomatiske forbindelser i forrige måned.

Melilla og Ceuta har EUs eneste landegrense mot Afrika, noe som gjør de til attraktive mål for migranter som prøver å komme seg til Europa.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.