132 migranter og 22 spanske politifolk ble skadet da mer enn 700 migranter fra Afrika sør for Sahara i sjutiden torsdag morgen tok seg inn i det spanske oversjøiske territoriet Ceuta fra Marokko.

Ifølge politikilder er det tale om en av de største og mest voldelige stormingene av det mer enn seks meter høye grensegjerdet noensinne, skriver El País. Elleve migranter og fire politifolk havnet på sykehus.

Politiet klarte å arrestere flere hundre personer på marokkansk territorium, og Guardia Civil har returnert en gruppe til Marokko. Men migrantene som klarte å ta seg over gjerdet, har begitt seg direkte til det midlertidige mottakssenteret for migranter.

Stormingen, som er den første på noen måneder, finner sted ved grensegjerdets dårligst overvåkede punkt nettopp idet Spania er i ferd med å bli den nye hovedscenen for migrasjonens drama, som for Ceutas vedkommende handler om en veritabel invasjon.

I litt mer enn en time forsøkte marokkansk politi og Guardia Civil å avverge angrepet, men til slutt klarte en stor gruppe å trenge seg inn i Ceuta med avbitere til å ødelegge gjerdet. De brukte også brent kalk og hjemmelagede flammekastere mot politiet for ikke å bli stanset.

Det er første gang migranter bruker slike substanser mot politiet i Ceuta. Agentene som måtte på sykehus, ble da også behandlet blant annet for åndedrettsskader og forbrenninger.

Så snart migrantene lykkes i å ta seg inn på spansk territorium, anses de ikke lenger som inntrengere som skal holdes ute, men er gjenstand både for rettssikkerhet og helsetjenester.

Den spanske avisens reportasjebilder viser at migrantene er svært fornøyd med å ha nådd sitt mål:

Det er verdt å merke seg at El País først la ut denne videoen på YouTube og innlemmet den i reportasjen. Siden ble den fjernet, og en ny versjon lagt inn uten de voldsomste gledesscenene eller de med flest deltagere. Noen syntes kanskje det ble litt for sterk kost for allmennheten.

Også lokalmediet El Faro de Ceuta har offentliggjort opptak:

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂