Migranter i en gummibåt går i land på Cañuelo-stranden i Tarifa etter å ha krysset Gibraltarstredet fra Marokko den 27. juli 2018. Foto: Jon Nazca / Reuters / Scanpix.


 

Nærmere 700 båtmigranter er i løpet av fredagen blitt plukket opp i Middelhavet av spansk redningstjeneste og satt i land i Spania, først og fremst i den sydlige Andalusia-regionen, men også i Murcia, Alicante og Mallorca, melder El País.

Den spanske redningstjenestens fagforening opplyser at den mangler både personell og utstyr til å hanskes med den uavlatelige bølgen av migranter som har gjort seg gjeldende den senere tiden, skriver den spanske storavisen. Politiet og mottaksapparatet på land er også overarbeidet og underbemannet.

Trafikken er jevn:

Ved Gibraltarstredet er det bare i dag blitt reddet 627 migranter. Disse kommer i tillegg til de 314 i går, de 399 på onsdag og de 334 på tirsdag.

Cirka 40 migranter ble ellers plukket opp til havs utenfor kysten av Alicante-provinsen, de fleste av dem ombord i tre båter, og en robåt med elleve algeriere ble oppdaget litt sørøst for Mallorca.

Ikke alle migrantbåtene blir oppdaget av politi eller redningstjeneste, og noen klarer å ta seg hele veien til det spanske fastlandet uten assistanse.

I en billedserie som El País har offentliggjort, ser man en gummibåt med migranter ankommet fra Marokko som blir oppdaget av Guardia Civil kun kort tid innen de for egen maskin kommer seg til land ved Cañuelo-stranden i Tarifa.

Ilandstigningen kan også beskues i et videoopptak offentliggjort av Daily Mail:

Fremfor øynene på badegjestene løper migrantene sin vei så snart de er på land. Det halvmilitære spanske politiet er altså tilskuere til det som skjer.

Migrantbølgen til Spania tar neppe slutt med dette. El Mundo, som er Spanias andre newspaper of record, melder at omlag 50.000 migranter fra Afrika sør for Sahara som har til hensikt å dra til Europa, i øyeblikket befinner seg i Marokko.

Etter å ha gjort et ørlite unntak for inntrengerne i Ceuta, benytter NTB nok en gang begrepet «flyktninger og migranter» om personene det gjelder, til forskjell fra alle andre medier og nyhetsbyråer, som f.eks. Reuters.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.