Migranter som er blitt hentet opp fra Middelhavet, venter på å gå i land på havnen i Malaga den 23. oktober 2018. Foto: Jon Nazca / Reuters / Scanpix.

Migrasjonen over Gibraltar-stredet fortsetter ufortrødent, til tross for beskjeden rapportering. Fredag og lørdag har den spanske redningstjenesten plukket opp henholdsvis 323 og 232 migranter på havet og tatt med til Spania, skriver El País

Trafikken pågår i en jevn strøm døgnet rundt, som om menneskesmuglerne porsjonerte avgangene for å matche de spanske fartøyenes mottakskapasitet.

Ifølge kilder i den maritime redningstjenesten begynte redningsarbeidet i Gibraltarstredet etter midnatt, da fartøet «Salvamar Gadir» oppdaget en båt underveis med 39 migranter, blant disse én kvinne.

En stund etter kom det 55 personer i en annen båt til unnsetning.

Noen timer senere oppdaget skipet «María Zambrano» en tredje båt med 87 personer, herunder to kvinner, mens «Guardamar Concepción Arenal» litt etter klokken ti om morgenen reddet 51 migranter underveis i en fjerde båt […]

Personene som ble plukket opp lørdag, ble brakt til havnen i Algeciras.

Migrantene omfatter både nordafrikanere og afrikanere fra sør for Sahara – flest av de sistnevnte, å dømme etter pressebildene av ankomsten til Algeciras.

Statistikk fra FN, Spanias innenriksdepartement og regionale myndigheter i Baskerland tyder på at Spania er et transittland for langt de fleste migrantene som kommer sjøveien dit.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.