En migrant som er blitt plukket opp i Middelhavet, er ankommet havnen i Motril i Spania den 2. oktober 2018. Foto: Juan Medina / Reuters / Scanpix.

Nesten et halvt tusen båtmigranter på vei fra Afrika til Spania har siden lørdag blitt plukket opp i Gibraltarstredet og Alboransjøen av Guardia Civil og den spanske maritime redningstjenesten, skriver El Mundo.

Søndag ble 344 migranter hentet opp fra sju forskjellige farkoster i Alboransjøen som hadde lagt ut fra Marokko. En trafikkøkning var varslet, og spanske myndigheter hadde øke beredskapen tilsvarende.

Som alltid er det en overvekt av menn:

I alt 57 personer – 40 menn, 15 kvinner og to barn – befant seg ombord i den første båten. 42 migranter, 35 menn og sju kvinner, var i en annen. 49 menn og én kvinne var i atter en annen. Ytterligere 57 personer – 36 menn, 17 kvinner og fire barn – navigerte i enda en båt. 50 personer, blant disse tre kvinmer, var i en femte båt […]

Også private fartøyer deltok i redningsarbeidet.

Lørdag hentet Spanias maritime redningstjeneste opp 101 personer, av disse åtte barn, fra fem båter i Gibraltarstredet.

Den siste redningsoperasjonen ble utført fra skipet «Guardamar Concepción Arenal», og omfattet 46 personer – 36 menn, sju kvinner og fire barn fra Afrika sør for Sahara.

Det er fremdeles forholdsvis varmt i været i det vestlige Middelhavet, og trafikken viser foreløpig ingen tegn til å avta.

Offisielle data fra forskjellige spanske og internasjonale myndigheter og institusjoner sett i sammenheng, levner liten tvil om at de fleste migrantene bruker Spania som transittland. Deres respektive bestemmelsessteder er som regel et annet sted, ikke sjelden i Tyskland, Frankrike eller Nord-Europa.

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂