Nytt

Foto: Spanias maritime redningstjeneste / Twitter.

Pressedekningen av migrantstrømmen til Spania er omtrent opphørt, men telegrammessige rapporter om ankomster lar seg fremdeles spore opp for den som vil følge med.

Pr. klokken 19:24 torsdag kveld var hele 566 migranter blitt plukket opp i Gibraltarstredet og Alboransjøen, men den som ikke selv innhentet den opplysningen direkte fra den maritime redningstjenestens Twitter-konto, lette forgjeves etter den i El Mundo og El País. En rapport var derimot å finne i den forholdsvis nye nettavisen El Diario.

Opplysninger om kjønn og opphavsland uteble totalt om den massive ankomsten torsdag, om enn redningstjenestens Twitter-fotografi av en smekkfull gummibåt antyder at det fremdeles er en klar overvekt av unge menn fra sør for Sahara.

Fredag var derimot El Mundo på ballen igjen: Plutselig var det å anse som oppsiktsvekkende at mer enn 280 migranter hadde ankommet kysten av Andalusia på bare én dag.

Lørdag har El País overtatt stafettpinnen: Pr. klokken 18:18 er til sammen 152 migranter blitt plukket opp i Gibraltarstredet, i Alboransjøen og utenfor Lanzarote, herunder to større kontingenter. 60 personer, 55 menn og fem kvinner av uspesifisert opphav, befant seg lørdag formiddag i en synkeferdig båt i Alboransjøen. 46 nordafrikanere, 45 menn og én kvinne, ble omtrent samtidig plukket opp fra en gummibåt i Gibraltarstredet.

Før tre dager er omme har det med andre ord kommet ca. ett tusen migranter til Spania uten at det avstedkommer nevneverdig medieomtale.

Menneskestrømmen er altså minst like stor som tidligere i sommer, men rapporteringen har avtatt. Skal man holde oversikt, må man nærmest bruke etterretningsmetoder, følge med på en rekke mediekanaler samtidig, og selv holde regnskap. Migrasjonen fra Afrika er det viktigste som skjer med Europa, men historien blir knapt fortalt.

 

Støtt Document 😊

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.