Migranter er gått i land på havnen i Malaga den 22. september 2018. Foto: Jon Nazca / Reuters / Scanpix.

Spanias maritime redningstjeneste plukket lørdag opp i alt 424 migranter fra ti forskjellige båter som befant seg i landets sydlige havområder, melder El País.

83 personer fra fire båter ble brakt til havnen i Algeciras etter å ha blitt plukket opp under et forsøk på å krysse Gibraltarstredet. Den første båten ble oppdaget i ett-tiden natt til lørdag.

55 voksne og ett barn i en båt ble tatt med til havnen i Almería etter at EUs grensestyrke Frontex kom dem til unnsetning i Alboransjøen. I samme område plukket tre spanske fartøy opp 170 andre migranter, som ble tatt med til havnen i Malaga. Til samme havn er 116 andre migranter på vei etter å ha blitt plukket opp fra to båter.

Migranttrafikken omfatter etterhvert også regionen Murcia, som grenser til den sydlige regionen Andalusia, dit de fleste migrantene kommer. Siden fredag har tre båter med i alt 108 migranter kommet dit.

Murcia-regionens beliggenhet i Spania. Kart: Google Maps.

Det har en tid vært vanskelig å skaffe bilder av migrantenes ilandstigninger i Spania, men denne helgen har altså Reuters-fotografer vært på plass. Etter bildene å dømme utgjøres mesteparten av trafikken fremdeles av unge menn fra Afrika sør for Sahara.

 
 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.