Foto: Spanias maritime redningstjeneste / Twitter.


 

Spanias maritime redningstjeneste plukket tirsdag opp 198 migranter fra havet ved Gibraltarstredet, melder El Mundo.

Marinefartøyet «Vigia» varslet i 10-tiden redningstjenesten i Tarifa om at en båt var observert. Redningstjenesten rykket så ut med skipene «Gadir» og «Luz de Mar», og i 11-tiden oppdaget sistnevnte migrantbåten, som hadde 11 personer ombord – samtlige menn fra Afrika sør for Sahara.

«Gadir» oppdaget også to migrantbåter med henholdsvis 11 og 12 personer ombord. Alle 23 var fra Afrika sør for Sahara, fire av dem kvinner.

På grunn av flere meldinger om båter rykket redningstjenesten også ut med skipet «Arcturus», som fant tre migrantbåter. To av dem hadde i alt 58 personer ombord – samtlige fra Afrika sør for Sahara, hvorav 14 kvinner og et lite barn. Den tredje hadde 34 nordafrikanere ombord, fire av dem kvinner.

Disse til sammen 126 migrantene ble av redningstjenesten tatt med til havnen i Algeciras med skipet «Luz de Mar» onsdag kveld.

Guardia Civil og Røde Kors kom på sin side til unnsetning fem migranter som befant seg i to oppblåsbare leketøysbåter.

Vest for Gibraltar, ikke langt fra havnen i Barbate, oppdaget redningstjenesten dessuten i de første morgentimene tirsdag en migrantbåt med 67 marokkanere ombord – 66 menn og én kvinne. Samtlige ble tatt med til havnen i Barbate, hvor de fikk tilsyn av helsepersonell.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!