Nytt

En migrant holder frem et ark med vers fra Koranen etter å ha blitt reddet i en lekebåt i Gibraltarstredet, og tatt med til den spanske havnen Algeciras, 14 juli. Foto: Jon Nazca/Reuters/Scanpix

Spania har overtatt for Italia som den nye ruten over Middelhavet. Lørdag ble flere enn 340 migranter fra Nord-Afrika plukket opp av den spanske kystvakten, opplyser kystvakten selv.

240 av dem kom på 12 forskjellige båter, 10 i Gibraltarstredet og to fra Marokko. Det totale antall migranter til den iberiske halvøy er per 11 juli 16 902, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (OIM).

Hvis du spør meg hva min største bekymring er akkurat nå, vil jeg si Spania, sa Frontex-sjefen Fabrice Leggeri til den tyske avisen Welt am Sonntag for omtrent én uke siden, da det var blitt klart at Spania lå an til å overta Italias rolle som ilandsstigningsland.

Skiftet ble markert ved at Spania ved slutten av sist måned tilbød seg å ta imot 630 migranter som egentlig var på vei mot Italia. Tre skip i tett rekkefølge ble avvist av italienske myndigheter, som i forveien hadde erklært at slike anløp ikke lengre var velkomne.

At det ankom like mange bare i sist måned som gjennom alle de første seks av 2017 kan langt på vei gi Frontex-sjefen rett.

France24 – Le Figaro/AFP

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!