Såkalt enslige mindreårige migranter på vei ombord i et fly til Tyskland i Athen 18. april. Foto: Costas Baltas / Reuters / NTB scanpix

Tyskland har tatt imot 9.967 flyktninger og migranter fra leirer i Tyrkia de siste fire årene, viser tall fra EU-kommisjonen.

Frankrike ligger på andreplass, men har kun tatt inn halvparten så mange som Tyskland. Totalt har 26.835 flyktninger og migranter fått kommer til Europa som del av flyktningavtalen EU inngikk med Tyrkia i 2016.

I henhold til avtalen skal Tyrkia håndtere ulovlig migrasjon. Landet har mottatt 3,6 millioner flyktninger fra Syria. Til gjengjeld har EU forpliktet seg til å betale 6 milliarder euro til Tyrkia.

Avtalen åpner også for at EU kan sende tilbake flyktninger og migranter som ulovlig ankommer de greske øyene via Tyrkia. Til gjengjeld skal EU regelmessig ta imot syrere fra Tyrkia.

Ifølge en rapport fra Die Welt, har Nederland tatt imot 4.571 migranter, Finland 1.965, Sverige 1.940 og Spania 766. Også Italia, Kroatia, Litauen, Luxembourg, Portugal og Østerrike har tatt imot migranter.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.