Kansellér alle utenlandsturer i høst. Vi lever nemlig i en usedvanlig farlig tid, skal man tro vår oppvakte presse.

«Her sykler Syria-flyktningene inn i Norge og friheten», heter det i en overskrift fra VG, som omhandler flyktninger som tar seg (ulovlig, om det lenger spiller noen rolle) inn i landet over grensen til Øst-Finnmark.

En av de intervjuede har reist via Tyrkia helt opp til det nordvestlige Russland, formodentligvis gjennom Georgia, før han «omsider» har tatt seg inn i friheten i Norge.

Har slagmarken til IS og Assad utvidet seg så mye? Dekker den nå hele Russland, Tyrkia og Georgia? Hvorfor flykter i så fall ikke de lokale innbyggerne hals over hode fra alle disse landene?

Stemningen i den humanitære leiren tilsier at heller ikke flyktningene i Budapest foreløpig har kommet seg i sikkerhet. Jeg var der i fjor, og så ikke til noen krigssituasjon. Tvert imot hadde jeg et meget fornøyelig opphold. Hva har skjedd siden? Har krigen i Ukraina spredt seg så langt vestover? Eller er det IS som har rykket fram også dit?

På togstasjonen i Budapest roper flyktningene: «Tyskland, Tyskland!» Tydeligvis er også landene som ligger mellom Ungarn og Tyskland, nemlig Østerrike, Tsjekkia og Slovakia, nå blitt forvandlet til krigssoner som det er for farlig å oppholde seg i.

Leser man den riksdekkende pressen, skulle man nesten tro at det var snakk om en tredje verdenskrig.

For heller ikke Frankrike er visst trygt nok i disse dager, om man minner om situasjonen i havnebyen Calais ved den engelske kanal. Dem som har fulgt dekningen av denne, eksempelvis gjennom NRK, kan ha fått inntrykk av at IS er i ferd med å innta også den byen, siden det haster sånn med å hjelpe folk over kanalen.

La oss heller ikke glemme alle menneskene på desperat flukt fra Italia. Fra hvem, kan man undre seg? Har kartagernes spøkelseselefanter gjenoppstått for en lenge etterlengtet hevn?

Vi må videre anta at det forekommer fullskala-krig i alle øvrige land som de syklende flyktningene i Øst-Finnmark langt enklere kunne ha tatt seg inn i på veien, herunder Finland, de baltiske stater, Bulgaria, Romania, Hellas, Aserbajdsjan, Armenia og Kasakhstan, for å nevne noen.

Mens all denne forferdelighetene utspiller seg, har de seks muslimske gulfstatene (ja, de som skusler bort oljepengene sine på å konstruere luksusøyer og kjøpe opp Premier League-klubber) samlet tatt imot 140 syriske flyktninger i år. Mennesker tilhørende deres egen sivilisasjon, i deres egen bakhage, er tross alt ikke deres ansvar (det er vår elite hjertens enige med dem i).

Kanskje kan populasjonene til alvorlig krigsrammede land som Ungarn, Tsjekkia, Østerrike, Slovakia, Italia, Hellas, Tyrkia, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Russland, Bulgaria, Romania, Georgia, Aserbajdsjan, Armenia, Kasakhstan og Frankrike sette kursen dit?

Hva? Pågår ingen verdenskrig, sier du?

I så måte fremstår elitens ofte hardnakkede påstander om at flyktningene ikke tar seg til Norge for å benytte seg av våre romslige velferdsordninger (som for øvrig hadde vært et fullt ut forståelig motiv), men utelukkende fordi de flykter fra krig, som riktig så absurde.

Kanskje er det de vakre fjordene som tiltrekker dem?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂