Viktor Orbán under en pressekonferanse i Budapest den 10. januar 2019. Foto: Bernadett Szabo / Reuters / Scanpix.

Ungarns statsminister Viktor Orbán har torsdag erklært sin fulle støtte til det nye polsk-italienske initiativet til alliansebygging i forkant av EU-valgene i mai, melder Deutsche Welle.

Bakteppet for den ungarske statsministerens uttalelse er møtet mellom Italias innenriksminister Matteo Salvini og hans polske kollega Joachim Brudzinski i Warszawa onsdag, hvor Salvini så for seg en massiv europeisk reaksjon på en globalistisk politikk i EU som fremfor alt har Tyskland og Frankrikes nåværende regjeringer som pådrivere.

Orban said Hungary’s goal was to gain an anti-immigrant majority in the European Parliament that he hoped would spread to the European Commission, and later, as national elections change the EU’s political landscape.

Italian Interior Minister Matteo Salvini said during a visit to Warsaw on Wednesday that Italy and Poland should join forces in a eurosceptic alliance, expressing hopes that an «Italian-Polish axis» would replace the current «French-German axis.»

En polsk-italiensk akse er en svært positiv nyhet, mener Orbán, som går til hardt angrep på den franske presidenten:

«It is nothing personal, but a matter of our countries’ future,» Orban said of Macron. «If what he wants with regards to migration materializes in Europe, that would be bad for Hungary, therefore I must fight him.»

Det kommer til å bli to sivilisasjoner i Europa, spår Ungarns statsminister Viktor Orbán: Sentral-Europa vil forbli kristent, mens en blanding av islam og kristendom vil oppstå andre steder.

«We don’t see these people as Muslim refugees. We see them as Muslim invaders,» Orban said in a recent interview with German daily Bild newspaper. The 54-year-old prime minister of Hungary added: «We believe that a large number of Muslims inevitably leads to parallel societies, because Christian and Muslim society will never unite.» Multiculturalism, he said, «is only an illusion.»

Orbán, Salvini og kompani har den politiske vinden i ryggen. En meningsmåling fra den britiske politiske tenketanken Chatham House viste i 2017 at 56 prosent av de spurte i ti europeiske land helst vil stanse all fremtidig innvandring fra muslimske land.

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂