Ungarns statsminister, Viktor Orbán, sier at Europa har mistet forstanden når det gjelder innvandring og migranter. Han sier at han forsvarer Europas kristendom mot strømmen av muslimer og at Ungarn følger EUs regelverk ved at alle migranter må registreres i Ungarn før de kan sendes videre. Det som skjer nå truer med å ha eksplosive konsekvenser for hele Europa, skrev han i Frankfurter Allgemeine Zeitung. Europas respons er galskap. Det er mangel på ansvar av europeiske politikere å love migrantene et bedre liv slik at de forlater sine hjemland og risikerer livet på veien til Europa. Hvis Europa ikke gjenfinner sin sunne fornuft så vil de ligge dårlig an i kampen om sin egen skjebne.

“Everything which is now taking place before our eyes threatens to have explosive consequences for the whole of Europe,” Orbán wrote in Germany’s Frankfurter Allgemeine Zeitung. “Europe’s response is madness. We must acknowledge that the European Union’s misguided immigration policy is responsible for this situation.

“Irresponsibility is the mark of every European politician who holds out the promise of a better life to immigrants and encourages them to leave everything behind and risk their lives in setting out for Europe. If Europe does not return to the path of common sense, it will find itself laid low in a battle for its fate.”

Orbán la til at kvoter ikke er noen løsning.

“Quotas is an invitation for those who want to come. The moral human thing is to make clear, please don’t come.”

orban-strasbourg

Ungarns statsminister, Viktor Orbán, savner sunn fornuft i migrasjonsdebatten.

The Guardian

Polens Donald Tusk, som er EU-president, var blant dem som foreslo en kvote på 100.000 som skulle fordeles. Han kritiserte Orbán for å nevne kristendommen. AFP

Former Polish premier Tusk also took Orban to task for saying in a German daily that the EU’s failing immigration policy meant that «Europe’s Christian culture is barely able to uphold Europe’s own Christian values».

«Referring to Christianity in a public debate on migration must mean (showing)… humanity to our brothers,» Tusk said.

Det åpner seg opp en kløft mellom Vest-Europa de østlige landene. Vest vil ikke høre snakk om islam som negativ faktor, mens lederne i øst sier rett ut at det er noe som bekymrer dem. De vil heller ha kristne. Å snakke i slike termer er tabu i vest. Men spørsmålet er hvor mange borgere i Vest som egentlig er enig med Orbán.