Ungarns statsminister Viktor Orban ba globalistene dra til helvete, da han torsdag kveld talte til konferansen for konservative politikere (CPAC), som i år holdes i Texas. Orban åpnet talen med å sammenligne Ungarns rolle i EU med rollen Texas spiller i USA; begge er konservative bastioner. Se hele talen her.

We have seen what kind of future the globalist ruling class has to offer. But we have a different future in mind. The globalists can all go to hell, I have come to Texas! (C-Span)

Orban kom til sine egne og fikk flere ganger stående applaus av de fremmøtte. Som ventet er flere hovedstrømsmedier ikke bare lunkne, men rent ut fordømmende i sin dekning av talen. Flere refererer til Orbans tale i Romania, 23. juli. Den talen er behørig omtalt her på Document, men nazi-merkelappene består, som i britiske Independent.

Skjermdump: The Independent

NTB holder seg for nesen

Ungarns statsminister Viktor Orban ba amerikanske konservative «ta tilbake institusjonene» som hovedtaler på den politiske konferansen CPAC i Texas.

I talen torsdag kveld oppfordret Orban konservative krefter til å holde seg til sine kompromissløse posisjoner i spørsmålene om skeives rettigheter og innvandring. Videre skrøt statsministeren av at han har klart å senke både aborttallene og innvandringstallene i Ungarn i sin tid ved makten.

Orban deltar på CPAC-konferansen i Dallas knapt et par uker etter at han kom med en svært kontroversiell uttalelse om at europeere ikke bør blande seg med ikke-europeere. Både en nær medarbeider av Orban og USAs regjering har sammenlignet uttalelsen med nazistisk retorikk, og også EU-parlamentet har kommet med sterk kritikk.

Amerikanske konservative har styrket forbindelsene til Orban de siste årene. Mens han i Europa beskyldes for å ha undergravd demokratiet, mediene og minoriteters rettigheter, anser mange på CPAC Orban som et forbilde.

Den svært strenge innvandringspolitikken og støtten til «tradisjonelle verdier», deriblant store økonomiske støttetiltak til barnefamilier, appellerer til den amerikanske høyresiden. I mai ble det avholdt en slags miniversjon av CPAC i Ungarns hovedstad Budapest- noe som var den første gangen konferansen er blitt holdt i Europa.

USAs tidligere president Donald Trump skal tale ved konferansen lørdag. Han møtte Orban i Florida tidligere denne uka. (NTB)

Fremsynt og sannspådd

Vi har ennå ikke funnet Orbans manuskript in extenso på nettet, men en balansert gjengivelse av hans tale finnes på About Hungary, under tittelen: PM Orbán at CPAC: We should unite our forces! 

I talen (som dere kan se i sin helhet nedenfor), fremstår Orban som en dreven fortolker av mediene.

My country, Hungary, is the Lone Star State of Europe,” he said, adding that his invitation to CPAC must have really triggered liberals all around the world.

“I can already see tomorrow’s headlines: ‘Far-right European racist and anti-Semite strongman, the Trojan horse of Putin, holds speech at conservative conference.’ But I don’t want to give them any ideas. They know best how to write fake news,” PM Orbán said.

– Mitt land, Ungarn, er Lone Star State of Europe, sa han og la til at hans invitasjon til CPAC virkelig må ha trigget liberalere over hele verden.

– Jeg kan allerede se morgendagens overskrifter: ‘Europeisk rasist og antisemitt, Putins trojanske hest, holder tale på konservativ konferanse.’

– Men jeg vil ikke gi dem noen ideer. De vet best hvordan de skal skrive falske nyheter, sa statsminister Orbán. (About Hungary)

Hele talen kan sees her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.