Ungarns statsminister Viktor Orbán fotografert på statsbesøk i Roma mandag. Foto: Remo Casilli / Reuters / scanpix

Det finnes ikke én eneste muslimsk innvandrer i Ungarn, sier landets statsminister Viktor Orbán. Flyktningkrisen åpner for en debatt om vår identitet; hvem vi er, sier Orbán.

Orbán kom med bemerkningen under en paneldebatt arrangert av Edmund Burke Foundation i Roma, ifølge den ungarske regjeringens offisielle nettside.

Den ungarske statsministeren pekte på viktigheten av en balansert presse for det frie ordskiftet:

And on the other hand, the world of the media is not like it is in Western Europe where, he said, 90 percent of the media belongs to progressive liberals and only 10 percent to conservatives. “There is greater balance in Hungary”, he declared, explaining that thanks to all this he is one of the lucky European conservative politicians who can state what he thinks.

 Orbán oppgav at det ikke finnes en eneste muslimsk innvandrer i Ungarn, og at landet derfor skiller seg fra landene i Vesteuropa, hvor størrelsen på den muslimske diasporaen øker samtidig som de kristne blir færre”.

With relation to the migration crisis, he indicated that there is not a single Muslim migrant in Hungary, and accordingly it differs from the countries of Western Europe where the proportion of the Muslim community is increasing, while the Christian community is decreasing.

Liberalerne synes dette er helt greit, for de misliker det kristne samfunnet, sa Orbàn.

“According to the liberals, this is fine, because they don’t like Christian society”, he added, noting that this is their business, but asking that they do not try to force such a process onto Central Europe.

Men flyktingekrisen har åpnet for en diskusjon om identitet, om “hvem vi er”.

He also indicated, however, that the migration crisis has created an opportunity for discussion concerning identity, about the question of “who we are”.

Viktor Orbán mente “liberale regjeringer” har mislyktes to ganger på et tiår. Først i 2008 da de ikke klarte å håndtere finanskrisen, og siden i 2015, under migrasjonskrisen, da de ikke klarte å beskytte sine befolkninger og sine nasjoners grenser. Det liberale demokratiet ligger på dødsleiet. Vi trenger noe nytt, vi trenger et kristent demokrati, sa han.

Criticising liberalism, he explained that liberal governments have failed twice within a decade. “First, in 2008, when they were unable to handle the economic crisis, and then in 2015 during the migration crisis, when they failed to protect their citizens and their national borders”, he explained. “In this sense, liberal democracy is at an end, in view of the fact that the conceptual foundation of liberal governments was this, liberal democracy”, he said, emphasising that we need something new, Christian democracy instead of liberalism.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.