«You are fake news», sier Donald Trump til CNNs reporter under sin første pressekonferanse etter presidentvalget i USA i 2016. Stillbilde: CNN / YouTube.

Den ungarske regjeringens internasjonale pressetalsmann Zoltán Kovács kritiserer CNNs kampanje for underminering av Donald Trump, som nylig ble avslørt da en undercover-journalist fra Project Veritas filmet den amerikanske nyhetskanalens tekniske sjef Charles Chester med skjult kamera.

Uttalelsen fra Kovács ble gitt i et radiointervju, skriver Remix, en engelskspråklig nyhetsportal som dekker Visegrad-landene Polen, Ungarn, Tsjekkia og Slovakia.

Kovács criticized the CNN for a campaign during which they have «implanted doubts, discredited and undermined a democratically-elected political leader» on a daily basis. Kovács said the footage obtained by political activist James O’Keefe unveiled the fact that the media was actively conspiring in the United States to achieve certain ends, yet he indicated that CNN has been employing similar tactics worldwide for decades.

Hvis det ikke hadde vært for CNN, vet jeg ikke om Trump ville ha tapt valget, var blant tingene Chester sa.

Den ungarske regjeringstalsmannen mener at den formen for systematisk manipulering som CNN-toppen skrøt av, er svært farlig:

Reacting to the video footage, the Hungarian secretary of state opined that «the biggest problem with this is that apart from the fact that the world of media is naturally always receptive to opportunities to manipulate with regards to someone’s political opinions… is that the systematic manipulation that CNN had evolved into an art-form is one of the most dangerous things in recent history».

På denne måten svekkes allmennhetens generelle tillit til mediene, og det kan få skadelige konsekvenser langt utover det å manipulere et valg, sier Kovács.

Det ungarske regjeringspartiets Fidesz har tidligere pekt på risikoen for at Big Tech kan manipulere valg i Ungarn. Remix peker på at CNNs journalistikk om Ungarn og Polen også er kampanjeaktig.

In their reporting, CNN have been employing similar tactics in the Visegrád Four countries, most notably in Hungary and Poland, ever since the 2015 migration crisis. Their relentless negative reporting on the current Hungarian Prime Minister Viktor Orbán, whom they labelled as «far-right» during his meeting with Trump, has been singled out for criticism by numerous opinion makers.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.