FILE PHOTO: New Hungarian Justice Minister Judit Varga speaks during an interview with Reuters in Budapest, Hungary, July 23, 2019. REUTERS/Krisztina Than/File Photo

Ungarns justisminister Judit Varga vil bekjempe makten til Big Tech. Foto: REUTERS /Krisztina Than/ NTB

Ungarske myndigheter advarer mot Big Tech, som fremstår som oligarker som har vilje og muligheter til å dominere den offentlige samtalen gjennom en tilfeldig og ugjennomsiktig praksis som nesten utelukkende rammer konservative stemmer.

Judit Varga er justisminister i den nasjonalkonservative regjeringen som ledes av statsminister Victor Orbán. Hun frykter at hvis man ikke kan få kontroll over tech-gigantenes aktiviteter, som hun hevder er i ferd med å bygge opp et pseudolegalt system, vil de ta kontroll over livene våre og tvinge oss til å leve i en boble.

Minister Varga also questioned “whether these guidelines are in tune with the principles of the rule of law” and sounded a note of caution over the “move to reduce political content” on Mark Zuckerberg’s Facebook, questioning whether the platform would apply double standards to its users rather than treating everyone equally in comments to the 21st Century Institute.

She also took aim at the way social media titans have turned their product into a “drug” more generally, and sought to influence the public’s opinions after getting them hooked.

De sosiale mediene har sørget for at befolkningen er som drug addicts. Men også bedrifter er avhengig av sosiale medier. Document har gjentatte ganger opplevd såkalt shadow banning. Dette får direkte, målbare konsekvenser for inntjeningen, og er i ytterste konsekvens en trussel mot selve eksistensen av alternative medier, som ikke omfavner kjønnshysteriet, massemigrasjonen, sosialismen og klimagalskapen.

Previously, the Hungarian justice minister has declared that now is the time to “fight for our digital freedom” against tech censorship, and pledged legislation to prevent social media platforms from banning, censoring, or suppressing users and content who are not breaking any laws.

“[T]oday, anyone can be arbitrarily disconnected from online space without any kind of official, transparent or fair procedure, or the opportunity for redress,” she lamented, vowing that “Digital damage inflicted deliberately out of political or ideological interests [will] not occur without repercussions in Hungary anymore!”

Ungarn følger i sporene til Polen, som har annonsert en ny lov som skal sørge for at brukere kan appellere til en uavhengig, digital rett.

The moves came in the wake of then-U.S. President Donald Trump’s mass deplatforming by practically every major Silicon Valley just prior to Democrat successor Joe Biden’s inauguration, but the Polish government said it had been drawing up solutions to anti-conservative censorship online prior to this, having seen the tech giants taking action against Christian pages with large followings already.

Demokratene tar kontroll over de militære styrker, de vil definansiere politiet, de vil fylle opp Høyesterett med sympatisører, og åpner grensene slik at det skal bli umulig for republikanerne å vinne et valg igjen.

Med støtte fra venstreliberale medier, akademia, kapitalkrefter og Big Tech er den totalitære ettpartistaten ikke lenger en utenkelig tanke.

1984 blir virkelighet, vi blir redusert til måpende vitner. Men Øst-Europa forsøker i det minste å kjempe mot denne utviklingen. Mens våre politikere omfavner dette som en slags utopisk tilstand.

Kanskje man burde sjekke ut eiendomsmarkedet i Ungarn eller Polen, før det er for sent?

Breitbart


Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.