Tidligere etterretningssjefer under Obama har skrevet et felles brev til Kongressen der de advarer mot planene om å bryte opp Big Tech. Det vil ødelegge den strukturen de har bygget opp over mange år som hviler på et samarbeid mellom statlig etterretning og sosiale medier.

Former Obama era intelligence officials, those who helped construct, organize and assemble the public-private partnership between intelligence data networks and supported social media companies, have written a letter to congress warning that any effort to break up Big Tech (Twitter, Facebook, Instagram, Google, Microsoft, etc.) would be catastrophic for the national security system they have created.

Et slikt samarbeid kalles i statsvitenskapen for et korporativt system. Den første som tok til ordet for en slik integrasjon var Mussolini og fascistene.

Systemet som er bygget opp gjør det mulig for etterretningsapparatet å kontrollere den offentlige opinion. Skulle Big Tech bli delt, vil den muligheten forsvinne.

Citing the information control mechanisms they assembled, vis-a-vis the ability of social media networks to control and approve what is available for the public to read and review, the intelligence officials declare that any effort to break up the private side of the intel/tech partnership will only result in less ability of the intelligence apparatus to control public opinion.

Til slutt drar etterretningssjefene det nasjonale sikkerhetskortet. Hvis strukturen og samarbeidet brytes opp vil det true USAs nasjonale sikkerhet.

They willfully admit that open and uncensored information is adverse to the interests of the intelligence state and therefore too dangerous to permit.   They specifically argue, if the modern system created by the partnership between the U.S. government and Big Tech is not retained, the national security of the United States is compromised.

Let that sink in for a moment.

Forfatterne som er velkjente navn som James Clapper, Michael Morell, Leon E. Panetta, Jeh Johnson, Michael S. Rogers, bruker krigen i Ukraina som eksempel. Her har Big Tech sammen med amerikansk etterretning sørget for å vinne propagandakrigen mot russerne.

Interessant nok er de kritiske til EU som ikke har tatt et strategisk sikkerhetshensyn i utformingen av sin Digital Markets Act, til tross for advarsler fra Biden-regimet.

It is imperative that the United States avoid the pitfalls of its key allies and partners, such as the European Union (EU), whose Digital Markets Act (DMA) passed without any consideration of national security repercussions – despite repeated concerns from the Biden administration, including over potential cybersecurity risks.3 There were also bipartisan congressional fears that the DMA would benefit “powerful state-owned and subsidized Chinese and Russian companies,” which could have “negative impacts on internet users’ privacy, security, and free speech.”4 Even in light of these security concerns, the EU’s refusal to undertake a national security assessment led to none of them being addressed. The U.S. government must not make this same mistake.

På overflaten virker brevet tilforlatelig.  Men når man vet at dette er de samme spionsjefene som orkestrerte Russiagate og i oktober 2020 rykket ut og stemplet Hunters laptop som russisk desinformasjon, blir argumentasjonen vanskeligere å svelge.

Spionsjefene bruker store ord.

Russia’s invasion of Ukraine marks the start of a new chapter in global history, one in which the ideals of democracy will be put to the test. The United States will need to rely on the power of its technology sector to ensure that the safety of its citizens and the narrative of events continues to be shaped by facts, not by foreign adversaries.

Å påstå at narrativet Big Tech og de 18 e-tjenestene spinner er bygget på fakta, er ikke noe som halvdelen av velgerne kjøper.

Det konservative Amerika er like skeptisk til e-apparatet som venstresiden var til CIA i gamle dager. De hadde for mange skjeletter i skapet.

Graver man litt i retorikken i brevet ser man at det handler om frykten for å miste grepet på opinionen. Men da har man ikke frihet. Da må man miste eller frata folk friheten for å kunne forsvare den, og det er absurd.

Artikkelen i theconservativetreehouse.com er den samme som Charles Ortel snakket om på DocTV International onsdag.

Det heter seg at internett vokste ut av Pentagon og dets forskningsarm DARPA.

Det er et symbiotisk forhold mellom amerikansk etterretning og Big Tech. Big Tech får data fra spionorganisasjonene. De kjører informasjonen sammen og vet alt og alle optimalt. Det er integrasjonen mellom Big Tech og e-tjenestene som gjør dette mulig.

Twitter, Facebook, Instagram, YouTube and even Google itself, are financially and operationally dependent on the scale of the data processing system that is run by the U.S. government.  The capacity of each of the big social media companies to exist, operate and be financially viable, is dependent on the backbone of interconnected data networking, and massive data processing.

The scale of simultaneous user data-processing is not financially viable without the U.S government subsidizing it.  That’s the free coffee that cannot be duplicated in the private sector by any competing social media company.  That’s the cost and scale system behind the partnership that permits Big Tech to operate.   Ultimately, this is what the intelligence apparatus needs to keep hidden from the American (and global) public.

The biggest of the Big DATA processing is done through a public-private collaboration between Big Tech and Big Government/Intel.

Staten gir Big Tech en hjelp som parkerer alle konkurrenter. Men prisen er borgernes frihet. Den dagen det går opp for borgerne at deres privatliv er en illusjon sammen med deres frihet, kan uventede ting skje. Det er det disse spionsjefene vil avverge.

De vil beholde the loop mellom Big Tech og Big Government.

The ramifications of the public discovering Facebook and Twitter social media are only possible with subsidy from government tech architecture are massive.  Essentially, the U.S. government is in control of our social media networking.  That’s the bigger story behind this letter.

Men gitt amerikanernes historie om opprør mot den britiske kronen er det ikke sikkert de gir seg uten kamp.

Dumheten Big Tech og spionsjefene gjorde var å gå til krig først mot Trump og nå mot velgerne. Det skjer nå åpenlyst og er ute av kontroll.

De lider av hybris og overmot står for fall.

 

Former Intel Officials Want Efforts to Break Up Big Tech Stopped – Data Control and Retention of Social Media Partnership Is a National Security Imperative

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.