Nytt

Italias innenriksminister og partileder i Lega, Matteo Salvini, sluttet seg fredag til Steve Bannons nystartede politiske bevegelse The Movement, som Donald Trumps tidligere sjefstrateg har stiftet med sikte på å styrke de populistiske partiene Europa rundt i forkant av EU-valgene i mai.

Nyheten ble først kunngjort med henrykkelse på Twitter av den belgiske politikeren Mischaël Modrikamen, som leder det lille nasjonalkonservative Parti Populaire og har vært med i startfasen av Bannons europeiske bevegelse.

Den italienske innenriksministerens talskvinne bekrefter Salvinis tilslutning til The Movement overfor New York Times, som også opplyser at Bannon og Salvini benyttet anledningen til politiske samtaler under førstnevntes besøk i Roma.

Salvini, som nylig møtte Ungarns statsminister Viktor Orbán i Milano, gjør seg med dette til enda klarere frontfigur i den europeiske politiske strømningen som bekjemper globalismen, overnasjonaliteten og massemigrasjonen som EU fremmer i unionens nåværende form.

Påtalemyndigheten inngripen overfor Salvini i «Diciotti»-affæren ser ikke ut til å ha dempet innenriksministerens popularitet på hjemmebane.

I en meningsmåling offentliggjort i Corriere della Sera søndag, får Lega en oppslutning fra hele 33,5 prosent av de spurte, hvilket er ny rekord. Med det har partiet rykket litt fra sin regjeringspartner Femstjernersbevegelsen, som en tid har ligget nokså jevnt med Lega, men nå ligger på 30 prosent. Den samme målingen viser at 58 prosent av de spurte er fornøyde med regjeringens politikk.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!