I en tale til det ungarske parlament nu mandag anklaget Ungarns statsminister Viktor Orbán EU for å tvinge masseinnvandring på Europa.

– I slutten av juni ble en ny migrasjonspakt presset igjennom til tross for protester fra Ungarn og Polen. Nu er vi kommet til september og en veritabek invasjonshær på den italienske øya Lampedusa viser at pakten allerede er feilslått. 

Migranter med automatvåpen 

Middelhavet får overskriftene, men ulovlige innvandrere presser seg på via flere ruter. Også Balkan-ruten opplever en stigning.

– Hittil iår er 128.000 forsøk på ulovlig innreise avverget ved Ungarns sydlige grense og migrantenes voldsnivå er stigende. Nu er det tre netter på rad blitt skutt med automatvåpen mot serbisk-ungarske patruljeenheter. Det har vært 168 alvorlige angrep på grensebetjenter og mange er blitt skadet. Migrantene har krysset Rubicon. Under slike omstendigheter kan ikke Ungarn innfri kravene fra byråkratene i Brussel.

Migrantghetto

Orbán sikter til EUs nye migrasjons- og asylpakt som ble vedtatt tidligere iår. Pakten vil skape en mekanisme for obligatorisk omplassering av migranter, også til land som Ungarn og Polen som tidligere har avvist migrantkvoter.

– Brussel krever at disse folkene skal få komme inn i Ungarn. De krever at vi skal opprette en migrantghetto for titusenvis av mennesker. Vi skal ikke bare slippe inn dem som beleirer våre grenser, men også ta inn illegale migranter fra andre europeiske land. De vil tvinge på oss dem vi idag beskytter oss mot. De som idag angriper ungarske grensevakter med vold og våpen. En så vanvittig idé kan vi ikke forstå med sunn fornuft.

Voksende harme

Orbán blottlegger den voksende harmen konservative føler over det venstreliberale EUs utvikling. Nasjoner ble lokket med fordelene ved en union som senere hen krever stadig mer kontroll over kultur, migrasjon, utenrikspolitikk – spørsmål som direkte berører de europeiske nasjonenes suverenitet.

– Da vi gikk inn i EU var det tale om fri bevegelse av kapital, varer og tjenester samt fri bevegelse av europeere. Det står ikke et eneste ord i traktaten om obligatorisk innreise for migranter, migrantkvoter eller migrantghettoer og slikt kan vi ikke akseptere i eftertid. Høsten blir vanskelig fordi folkene i Brussel vil tvinge migrantpakten ned i halsen på oss før valget til Europaparlamentet neste år. Vi trenger ikke en migrantkvote, men et grensegjerde og grensevakter. Vi trenger ikke å bringe problemene hit, men å hjelpe landene utenfor EU til å håndtere sin egen befolkning.

Viktor Orbán får støtte fra uventet hold: 

«Absolutely. It is unequivocally clear,» – det er utvetydig klart – skriver Elon Musk i en kommentar til Orbáns tale.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.