Ungarn nekter å akseptere EUs planer for flytting av migranter, vil ikke godta obligatoriske kvoter og har ikke noe ønske om å bygge «migrantgettoer» i landet.

Dette sa Ungarns statsminister Viktor Orbán i et møte i Wien før helgen, skriver Samnytt.

– Vi kommer inte att acceptera den obligatoriska kvoten och vi kommer inte heller att acceptera skyldigheten att bygga ghetton och läger för migranter. Vi kommer att hitta ett juridiskt och politiskt sätt att säkerställa att Ungern inte implementerar det senaste beslutet från Bryssel,

Orbán mener Ungarn må beskytte seg selv, både mot migrasjon og mot Brussels tyranni.

Men EU vil la migrasjonen fortsette, og krever en obligatorisk fordeling av disse millionene av migranter mange europeiske land aldri har bedt om, men som Merkel presset gjennom i panikk i 2015.

Orbáns kommentarer kommer efter att EU verkar vara redo att gå vidare med planerna på obligatorisk omplacering av migranter över hela Europa, där medlemsländer som vägrar att ta emot migranter måste betala 20 000 euro per migrant.

Den svenske regjeringen har akseptert avtalen, og viser ingen vilje til å oppfylle sitt løfte om å redusere masseinnvandringen som er i ferd med å ødelegge et land som for noen tiår siden var blant verdens mest vellykkede land.

Å kjøpe seg fri kan være en kortvarig glede, siden alle EU-borgere kan bevege seg fritt til de landene som har de mest gavmilde (eller naive) velfersordningene. Norge vil trolig bli rammet av denne årsak.

Polen og Ungarn stritter imot ny asyl­politikk i EU

Orbán hyller den ungarske modellen, og mener EU bør vise takknemlighet.

– Den ungerska modellen, som är effektiv, bygger på en mycket enkel idé. Ingen tillåts resa in i Ungern förrän deras asylansökan har bedömts.

– Detta är den ungerska modellen, detta är vad som fungerar, och jag anser att den bör antas av alla länder i Europeiska unionen, sa Orban.

– Vi skyddar inte bara Ungern, vi skyddar hela Europa, inklusive Österrike, från illegala invandrare. Förra året skyddade vi hela Europa, längs hela Europas gränser. Totalt stoppades 330 000 olagliga invandrare. Av dessa stoppades 270 000 vid den ungersk-serbiska gränsen.

At Orbán nevner Østerrike skyldes nok at det var der han holdt sin tale. Men han sier det rett ut: Han ønsker ikke terrorisme og kriminalitet, og Budapest er den tryggeste byen for kvinner i Europa.

Hvorfor i all verden skal noen ha et ønske om å forvandle Budapest til Paris eller Malmö?

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.