Det ungarske medlem av Europaparlamentet Balázs Hidvéghi sier at EUs utkast til ny migrasjonspakt vil «åpne Europa for illegal migrasjon»:

Ungarns system virker

– Den nye pakten vil tillate ulovlige migranter å ta seg inn i Europa eftersom den forbyr behandling av asylsøknader utenfor unionen. Ved å godkjenne utkastet har EUs Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs (LIBE) samtykket til implementering av Soros’ plan om å tildele land kvoter av ulovlige migranter og bøtelegge de som ikke godtar ordningen. 

Den nye pakten vil forby behandling av asylsøknader utenfor unionen – og gjøre det umulig å utvise dem. 

Ytre grenser nedprioritert

Den ungarske avisen Magyar Nemzet forklarer at EUs medlemsland kan velge mellom å ta imot asylsøkere eller straffes med bøter på opptil 25.000 euro for hver avvist migrant; slik kan hvert enkelt land «selv bestemme» hvordan de vil bidra til å håndtere migrasjonen: 

– Men så enkelt er det ikke. De tre baltiske landene har tidligere godtatt kvoter av migranter, men nitti prosent av dem dukket opp i andre land efter et år. Det virkelige problemet er at forsterkning av EUs ytre grenser er nedprioritert. Land som Tyskland, Polen, Tsjekkia, Slovakia og Østerrike fokuserer derfor på forsterkning av indre grenser – stikk i strid med Schengen-avtalen.

Økonomisk velsignelse?

Vi blir stadig minnet om at massemigrasjon er en økonomisk velsignelse og både uunngåelig og avgjørende for å opprettholde BNP-nivået. 

Ungarns statsminister Viktor Orbán har stilt spørsmål ved hvorfor vesteuropeiske land da stadig ønsker å sende migranter til Ungarn hvis det er så økonomisk lønnsomt å ta dem imot:

– Neste spørsmål blir hvor mange de vil tvinge på oss. De lager regler som gir Brussel rett til å bestemme hvor mange migranter som skal komme til vårt land.

En pakt med djevelen

I Frankrike har Marine Le Pen karakterisert migrasjonspakten som «en pakt med djevelen». Den vil medføre en massiv tilstrømning av migranter som ikke har tenkt å reise tilbake:

– Det er en organisert plan for å drukne Europa. Det er en pakt med djevelen som vil medføre Europas selvmord. Pakten er bedragersk humanistisk, antidemokratisk, irreversibel og destruktiv, twitret hun i 2020.

Ifølge Le Pen risikerer Europa at 60-70 millioner mennesker strømmer inn over grensene de kommende årene.

Frontex, EUs velkomstkomité

Den nye lederen for Frontex, EUs byrå for grensekontroll, har tatt til orde for åpne grenser. Nederlenderen Hans Leijtens som tiltrer stillingen 1. mars, har forsikret at grensevokteren Frontex ikke vil delta i noe «pushback» av ulovlige innvandrere:

– Ingenting kan hindre folk i å krysse en grense, ingen mur, intet gjerde, ingen sjø, ingen elv.

Institusjonaliserer åpne grenser

Hva han i realiteten sier er at han er satt til å føre tilsyn med avskaffelsen av europeiske grenser mens han tilsynelatende «sikrer» dem. Det er samme linje som Biden. Da han la frem en ny migrasjonslov utga han den som en innstramning mens han i virkeligheten institusjonaliserte åpne grenser. 

EU gjør nu det samme. For å få det til bruker de aktivist-organisasjoner som med megafonmetoder fremstiller avtalen som et knefall for «ytre høyre» – og med det hjelper EU å selge pakten inn i en stadig mer innvandrertrett befolkning.

«Høyreekstrem lov og orden-politikk» 

Den venstreorienterte og innvandrervennlige organisasjonen HIAS kaller migrasjonsspørsmålet «et nyttig politisk verktøy for populister og ytre høyre»:

– Den europeiske migrasjonspolitikken har dreid kraftig til høyre og i stadig større grad gjenspeiler den ytre høyres rasistiske ekskludering av ikke-europeere.

Al Jazeera fremstiller fremtiden som mørk:

– Europa beveger seg mot en innvandringsfiendtlig, rasistisk og høyreekstrem «lov og orden»-politikk. 

Pakten skal sendes til Europaparlamentet for avstemning og godkjennelse før den implementeres.

Det en gang så trygge Europa synes fjernt:

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.