To år efter sin avgang forteller Fabrice Leggeri om sin tid som leder av EUs grensevakt Frontex. Som sjef var det hans oppgave å sikre Europas grenser mot illegal migrasjon, men dette ble eksplisitt blokkert av EU-kommisjonen:

– For Europakommisjonen er innvandring ikke et problem. Det er et prosjekt.

– Ønsk migrantene velkommen

Leggeri var sjef for EUs grensevakt Frontex de syv årene mellom 2015 og 2022. Han gjorde seg bemerket som tilhenger av en streng migrasjonspolitikk. Nu forteller han at EU-kommisjonen hadde det stikk motsatte ønske og motarbeidet ham aktivt.

Ifølge LePoint ga Ylva Johansson – europakommissær og Sveriges medlem av von der Leyen-kommisjonen med ansvar for indre sikkerhet – franskmannen følgende arbeidsinstruks: 

– Din jobb er å slippe inn migranter og by dem velkommen fordi de kommer av kjærlighet. Om du liker det eller ei, er Europa et aldrende kontinent. Derfor må du slippe dem inn.

Fabrice Leggeri mente at Frontex’ primære mandat var å sikre respekt for EUs yttergrenser. For Ylva Johansson var Frontex’ primære mandat å respektere asylsøkeres grunnleggende rettigheter. 

Presset til å gå av

Leggeri ønsket dog å bevokte grensene – noe som også var hans hovedoppgave som leder av Frontex. Men han følte seg motarbeidet og ensom og ble presset av den franske regjering til å gå av. Heller ikke Tyskland var begeistret for at han forsøkte å gjøre jobben han var satt til  å gjøre.

I november lanserte EU-kommisjonen et forslag om å gi illegale migranter som ikke har mulighet til å få asyl, arbeid og gratis språkkurs. Familiegjenforening ønsker de også å åpne for. Ifølge EU-kommissær Ylva Johansson er dette nødvendig for å avhjelpe den kommende mangelen på arbeidskraft i europeiske land.

Det skal velges nytt Europaparlament

I 2022 bestemte franskmannen seg for å tre tilbake. Hans efterfølger, nederlenderen Hans Leijtens, ser på innvandring som et uunngåelig fenomen:

– Alt dette snakket om å stoppe folk og stenge grenser kan ikke alltid være vårt mål. Ingenting kan hindre folk i å krysse en grense, ingen mur, intet gjerde, ingen sjø, ingen elv.

Nu står Leggeri på Rassemblement Nationals valgliste – Marine Le Pens parti. Dette partiet er fast bestemt på å bekjempe masseinnvandringen. 

I juni skal europeerne velge et nytt Europaparlament. 

EUs nye migrasjons­pakt: – En organisert plan for å drukne Europa

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.