T.v. tidligere Frontex-sjef Fabrice Leggeri (stillbilde: Frankrikes senat / YouTube), t.h. EUs innen­riks­kommissær Ylva Johansson (foto: Michael Varaklas / AP / NTB).

Fabrice Leggeri, tidligere sjef for EUs grense­politi Frontex, sier at han fikk beskjed av EUs innen­riks­kommissær Ylva Johansson om at «jobben din er å få migrantene inn fordi de kommer av kjærlighet».

Det var i et intervju med Journal du Dimanche den 17. februar, da han kunngjorde sitt kandidatur til EU-parlamentet for Marine Le Pens parti Rassemblement National (RN) at Leggeri siterte den oppsikts­vekkende uttalelsen fra Johansson, som også er gjengitt av Brussels Signal og The Times.

Ifølge Leggeri hadde Johansson utdypet på denne måten:

«Og hva enten du liker det eller ei, er vi et aldrende kontinent, og derfor må du slippe dem inn.»

Den tidligere Frontex-sjefen, som ble kraftig motarbeidet av innen­riks­kommissæren og til slutt så seg tvunget til å gå av, sier til Journal du Dimanche at

«EU-kommisjonen og eurokratene ser ikke på masse­innvandringen som et problem, men snarere som et prosjekt. Det kan jeg bevitne.»

Leggeri forteller også at det var nettopp fordi han forsøkte å kontrollere migrasjonen at han både ble satt under press og latt i stikken.

Den franske regjeringen oppfordret ham da også til å gå av, etter lang tids press ikke bare fra Johansson, men også migrasjons­vennlige NGO-er – og dessuten medier som Der Spiegel, som gjennom lang tid satte kritisk søkelys på pushback av migranter på vei til Hellas.

Ved kunngjøringen om at han slutter seg til RN i Frankrike, sier Leggeri at det er nødvendig å bekjempe en overveldende migrasjon. «Etter å ha forlatt Frontex-jobben i april 2022, innså jeg at jeg måtte gå inn i politikken for å forsvare det jeg tror på», fastslår Leggeri, som legger til at alle angrepene på ham bare har styrket ham i over­bevisningen om å handle i Frankrikes interesse.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som ebok her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.