Den tidligere sjefen for EUs grensepoliti, Frontex, Fabrice Leggeri, har sluttet seg til Marine Le Pens parti Rassemblement National og stiller til EU-valget til sommeren. Det får NTB til å si at han slutter seg til et «ytre høyre»-parti.

– RN har en konkret plan og kapasiteten til å utføre den, sier Leggeri til avisa Journal du Dimanche.

– Vi er bestemt på å kjempe mot migrasjonen som setter oss under vann, som EU-kommisjonen og «eurokratene» ikke anser som et problem, men som et prosjekt. Jeg har vært vitne til dette, sier han videre.

Leggeri var leder for Frontex fra 2015 til 2022. Han ble utsatt for en kampanje fordi grensestyrken skjøv migranter tilbake over grensen. Dette har de ikke lov til, mente menneskeretts­aktivister og medier. Dermed blir oppgaven med å beskytte EUs yttergrenser umulig.

Hans etterfølger Hans Leijtens sa da også i et stort intervju med Die Welt for to uker siden at oppgaven med å avvise migranter er umulig. De kommer uansett. Det er bedre å bare slippe dem inn.

Vi har ikke registrert at NTB har knyttet noe ekstrem-stempel hverken til ham eller politikken som er stikk i strid med asylavtalen EU nettopp fikk vedtatt. Den skal sørge for fordeling av migrantene på medlemslandene. Med åpne dører blir det til et samlebånd, akkurat som i USA.

 

Frontex-sjef: Nytteløst å forsøke å stanse illegal innvandring

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som ebok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.