Frontex-sjef Fabrice Leggeri under en pressekonferanse i Brussel den 20. februar 2018. Foto: Francois Lenoir / Reuters / Scanpix.


 

De europeiske landene må trappe opp utvisningene av ulovlige migranter, for i motsatt fall vil det ikke bli mulig å løse migrasjonsproblemet – det sier sjefen for EUs grensebyrå Frontex, Fabrice Leggeri, i et intervju torsdag med den franske mediegruppen Ebra.

Antall migranter som oppholder seg ulovlig i Europa, fortsetter å øke, konstaterer Leggeri. Le Figaro siterer Frontex-sjefen:

«Hvis vi fortsetter på denne måten, sender vi potensielle migranter et stilltiende budskap: Prøv for enhver pris å komme til Europa, for selv om vi blir oppdaget, har vi en sjanse til å bli.»

Frontex-sjefen, som neppe kan sies å være i forkant av utviklingen, peker også på risikoen for at

«ulovlige innvandrere i noen områder skaper en form for parallellsamfunn som fungerer ved hjelp av en svart økonomi, som noen slags bobler hvor «loven ikke gjelder», og det er «uakseptabelt i en rettsstat».

Leggeri oppfordrer de europeiske landene til å harmonisere sine regler for utvisning, og stiller dessuten spørsmålet: Hvorfor skal migrantene systematisk gå i land i Europa?

Har Europa evne til å følge Frontex-sjefens anbefaling?

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.